AK Parti, çözüm bekleyen sorunlar için talep toplamaya başladı: İşte başvuru sayfası
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti, çözüm bekleyen sorunlar için talep toplamaya başladı: İşte başvuru sayfası

Son dakika haberi: AK Parti, çözülecek konular için talepleri toplamaya başladı. İşte taleplerinizi iletebileceğiniz sayfalar.

Siyaset 29 Mayıs 2024 60
AK Parti, çözüm bekleyen sorunlar için talep toplamaya başladı: İşte başvuru sayfası

AK Parti, vatandaşların şikayetlerini buralardan alıyor. 1 yılda yapılacaklar.

AK Parti'den son dakika haberi geldi. Gelen açıklamada AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, yerel seçimler sonrası vatandaşlardan gelen şikayetleri toplamaya başladıklarını söyledi.

Yerel seçimlerde tarihinde ilk defa 2. parti konumuna gelen AK Parti'de muhasebe hızlı başladı. Parti kadrosunun yüzde 30'una yakın kısmının değişeceği açıklamasından sonra bir açıklama da AK Parti Genel Merkezi'nden geldi.

AK Parti Genel Merkezinde basın mensupları ile bir araya gelen AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, burada dikkat çeken ifadeler kullandı.

REFORMLAR YAPILACAK

Reformların devam edeceğini söyleyerek sözlerine başlayan Ala, "Reformlar birçok alanda yapılacak. Eş zamanlı, çok alanlı, ince işçilik gerektiren reformlar olacak. Örneğin Ekonomi Koordinasyon Kurulunda tarımda hangi reformları gerçekleştireceğimizi konuştuk. Malların serbest dolaşımı, iş kurma hakkı ve serbestisi, sermayenin serbest dolaşımı, şirketler hukuku, mülkiyet hukuku, rekabet politikası, mali hizmetler, imar kanunu, tüketici korunması, tüketicinin sağlığının korunması, rekabetçilik ve kapsayıcılık, dijital dönüşüm ve medya, ekonomik ve parasal politika, sosyal politika, istihdam, işletme ve sermaye politikası, bilim, araştırma, eğitim, kültür, gümrük birliği, tarım ve kırsal kalkınma, gıda güvenliği, bitki sağlığı, balıkçılık, bölgesel politika ve yapısal araçların koordinasyonu çalışma yapılan alanlar" diyerek tek alanda değil birçok alanda reform olacağını söyledi.

BAŞI BOŞ SOKAK KÖPEKLERİ

Başı boş sokak köpeklerine ilişkin düzenleme son dönemlerde ciddi tartışmalara neden oluyor. Bir kesim uyutulmasından yana olurken bir kesim kısırlaştırma yönünde. Ala yaptığı açıklamada, "Devletin, belediyelerin işi sokakta güvenliği sağlamak. İnsanları parçalıyorlar, buna seyirci kalamayız. Yurt dışındaki turizm şirketleri Türkiye turlarında 'kuduz tehlikesi' uyarısı yapıyor. Bu tablo Türkiye'ye yakışmıyor. Bu sorun etkili bir şekilde çözülecek. Muhtemelen, Meclis tatile girmeden yeni yasayı göreceğiz. İktidarı ve muhalefetiyle sorun alanı olarak görülen sokak hayvanları meselesinde irademiz tamdır" ifadelerini kullandı.

AKSAYAN POLİTİKALAR DÜZELTİLECEK: TALEPLER ALINIYOR

Ala açıklamasının devamında aksayan yönlerin, vatandaşlardan gelen taleplerin dikkate alındığını, sorunların çözüleceğini söyleyerek, "Bir taraftan da AK Parti, CİMER ve Ombudsmanlık gelen şikayetleri topluyor, sorunlu alanlar belirleniyor. Cumhurbaşkanımız geçmişte, 'Kopenhag kriterlerini gerekirse Ankara kriterleri yapar, yine yolumuza devam ederiz' demişti. AK Parti, Ankara kriterlerini baz alarak ikinci bir reform dalgasına hazırlanıyor. Önümüzdeki yılları altın yıllar olarak görüyoruz. Altın yıllar, üst gelir grubuna sıçramak, yapısal dönüşümü sağlayacak reformları hayata geçirmek için bir fırsat penceresi. Bu yılları dolu dolu geçirip mesafe katedeceğiz. Ekonomide öngörülebilirliği, adalete güveni artıracak reformları gündemimize aldık. Önümüzdeki bir yıl içinde hızlı bir reform süreci göreceksiniz. Ekonomide, orta gelir tuzağına düşmemek için bir sıçrama yapacağız" dedi.

TALEPLER NEREYE YAPILACAK?

Çözüm isteyen sorunlar AK Parti'ye, CİMER'e ve Ombudsman'a yapılıyor. AK Parti, buralardan gelen talepler üzerinde çalışıyor.

CİMER başvuru sayfası: "https://www.turkiye.gov.tr/cimer-basvuru-sorgulama"

Ombudsman sayfası: "https://www.turkiye.gov.tr/kdk-sikayet-basvuru"

AK Parti sayfası: "https://www.akparti.org.tr/iletisim/"

Yorumlar (60)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 26 Gün Önce
Üniversite öğrencileri için af bekliyoruz devletimizden
Ziyaretçi 30 Gün Önce
Öğrenci affı,üniversite öğrencilerine disiplin affı gelsin
Ziyaretçi 31 Gün Önce
Öğrenci affı gelsin çoooook zor durumdayız
Ziyaretçi 31 Gün Önce
Üniversite öğrencileri için disiplin affı gelsin (terör suçu hariç) , hatta öğrenciliği biten ve atılmış olanları da kapsamalı bu af, akademisyenler ego için öğrencilerin hayatını harcıyorlar buna müdahale edilmeli disiplin cezaları silinmeli ve disipline öğrenciyi göndermek bu kadar kolay olmamalı, bir insan hayatı söz konusu.. üniversite zamanı alınan ceza tüm hayatında o lekeyi taşımak kabul edilir değil sonuçta yeri geliyor hırsızlık yapanlar adam yaralayanlar bile affediliyor
Ziyaretçi 31 Gün Önce
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ AFFI GELSİN LÜTFEN