AK Parti çalışma başlattı: Memurlara TOKİ evi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti çalışma başlattı: Memurlara TOKİ evi

Son dakika haberi: AK Parti, memurlara kiralık TOKİ konutu projesi için çalışmalara başladı. İşte TOKİ müjdesi.

TOKİ Başvuru 18 Ara 2023 2
AK Parti çalışma başlattı: Memurlara TOKİ evi

Memurlar için TOKİ konutları yapılacak.

Hükümet harekete geçti ve konut kiralarındaki fahiş seviyeleri geri çekmek için TOKİ eli ile konut yapılacağı ve memurların kira derdinin azaltılacağı bildirildi.

İstanbul başta olmak üzere tüm büyükşehirlerde ciddi bir kira sorunu var. İyi yerlerde kiralar memur maaşını çoktan geçerken memurlar, şehir merkezine uzak yerlerde ancak kiralık ev bulabiliyor.

Kiralık ev sorunu her geçen gün büyürken AK Parti harekete geçti ve TOKİ ile ile konutlar yapılacağı ve büyükşehirlerde yapılacak bu konutların meurlara uygun fiyatlara kiraya verileceği bildirildi.

1+1 şeklinde yapılacak konutlar, lojman gibi yapılacak. Lojman forlümü ile yapılacak bu konular, daha çok bekar memurlara kiraya verilecek. Byükşehirlerde bekar olan ve kiralık ev sıkıntısı çeken memurlara bu şekilde çözüm gelecek. Siz hangi ilde kiralık konut müjdesi bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

EVLİ MEMURLAR 2+1 VE 3+1 BEKLİYOR

Evli olan kamu personelleri ise kendilerine yönelik kampanyanın başlatılmasını, 2+1 ya da 3+1 konutların yapılarak kendilerine uygun fiyata satılması, veyahut kiralanmasını istiyor.

Memurların yanı sıra dar gelirliler, emekliler, işçiler de TOKİ'den sosyal konut müjdesi bekliyor.

SOSYAL KONUT SAYISI ARTACAK

Geçtiğimiz gün açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konut fiyatları ile fahiş kiraların sosyal konut üretilerek düşürülebileceğini, arzın artırılması ve talebin karşılanması ile piyasanın oturacağını söyledi. Yılmaz açıklamasında yeni sosyal konut projeleri için kaynak ayrıldığını ve sosyal konut üretiminin artacağını söyledi.

BAŞVURU

Açıklamada konutların 2024 yılında yapılacağına yer verildi. Başvurular başladığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
Evi olmayan tüm memurlar ev sahibi olmalı. TOKİ her ilçede konut çalışmasını arttırmalı, evlenecek olan memurlar için büyük bir sıkıntı.
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Arkadaş yeter da memura zam memura toki memura resmi tatil bu ülkede çalışan özel sektör çalışanları farklı bir ülkede mi yaşıyor