AK Parti, asgari ücrete zam yapılacak iddialarını yalanladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti, asgari ücrete zam yapılacak iddialarını yalanladı

AK Parti'den asgari ücrete ek zam ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada zam olmayacağı bildirildi.

Çalışma Hayatı 25 Haz 2024 13:01 14
AK Parti, asgari ücrete zam yapılacak iddialarını yalanladı

Ve AK Parti asgari ücrete zam için kapıları kapattı.

AK Parti'nin asgari ücret ile ilgili kararı belli oldu. Bugün ortaya atılan iddialarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir sürpriz karar alabileceği, asgari ücrete yüzde 15 oranında bir zam yapacağı bildirilmişti. Zamdan sonra son dakika açıklaması geldi.

Gelen zam açıklamasının ardından AK Parti, iddiaları yalanladı ve asgari ücrete herhangi bir zam yapılmayacağını söyledi.

Cnn Türk canlı yayınına katılan AK Partili Hamza Dağ, asgari ücrete zam gelecek mi sorusuna şu şekilde yanıt verdi: "Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir süreçle ilgili bir süreç olacak mı derseniz olmayacak diyebilirim"

Vergi düzenlemesi

Vergi düzenlemesi hakkında açıklama yapan Dağ, "Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışma yaptığını ifade ediyor. Henüz somutlaşan bir takım şeyler yok. Basın mensupları bazı haber kaynaklarından aldığı bilgilerden yansıtıyor bakanlık yalanlıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Yurt dışı çıkış harcı ne kadar olacak?

Yurt dışı çıkış harcına zam yapılacak mı sorusuna da yanıt veren Dağ, "Henüz bir noktaya gelmiş değiliz deniliyor bana da. Doğrudan vergileri artıracak, dolaylı vergileri azaltacak sürece gitmemiz gerekiyor. Vergi reformuna ihtiyaç var. Bazı adımlar mutlaka atılacak" dedi.

Asgari ücret

Asgari ücrete neden zam gelmeyeceği sorusuna cevap veren Hamza Dağ, şunları söyledi:

"Covid’den sonra yaşadığımız süreç, Asgari ücrette yıllık taraflar bir araya gelerek süreç yürütülüyordu. Asgari ücrette yılda 2 kez tarafları bir araya getirdik. Esas mücadelemiz enflasyonu düşürme noktasında. Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir süreçle ilgili bir süreç olacak mı derseniz, olmayacak diyebilirim"

Yorumlar (14)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 4 Ay Önce
mademki asgari ücrette zam yapılmayacak memurlara da yapılmasın hiç bir şeye zam yapılmasın
Ziyaretçi 4 Ay Önce
Asgari ücretle çalışanlara zam yok ama memur ve emekliye var bu şekil mi enflasyon düşecek madem öyle kimseye yapmayın
Ziyaretçi 4 Ay Önce
zaten insanlarla alay ediyorlar artık hak etmeyene bir dünya para veriyorlar ama ülkeye en çok desteği olan katkısı olan işçiye vermiyorlar dalga geçiliyor artık bir an önce bununla ilgili bir düzenleme yapılması gerekli acilen
Ziyaretçi 4 Ay Önce
Asgari ücretde zam gelmeyince enflasyon düşecekmi ne kadar saçma bir düşünce ya sen zam yapsanda yapmasanda herşeye zam geliyor zaten
Ziyaretçi 4 Ay Önce
İnsanları çıkmaza soktunuz asgari ücrete zam yapılmasa dahi piyasadaki zamlar malesef durmuyor enflasyon düşmüyor 5 aylık süreçte yüzde 25 civarında enflasyon oluşmuş yıl sonunda bu en az %60 civarına çıkacaktır kesinlikle asgari ücrete zam yapılmalı hemde en az %30 olmalı RABBİM işçiye emekliye yardım etsin