AK Parti Açıkladı: Sözleşmelilere Kadro ve EYT Yılbaşına Kadar TAMAM
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti Açıkladı: Sözleşmelilere Kadro ve EYT Yılbaşına Kadar TAMAM

Son dakika haberi: AK Parti'den emeklilikte yaşa takılanlar ve sözleşmeli kamu personellerine kadro ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Çalışma Hayatı 17 Ekim 2022 00:16 1
AK Parti Açıkladı: Sözleşmelilere Kadro ve EYT Yılbaşına Kadar TAMAM

AK Parti'den açıklama: EYT ve sözleşmelilere kadro sene sonuna kadar tamam.

İl Kültür Merkezi’nde düzenlenen Eğitim-Bir-Sen Niğde Şubesi’nin 7. Olağan Genel Kurulu bugün düzenlendi. Düzenlenen törene Memur Sen Genel Başkanı ve AK Partili Selim Gültekin yer aldı. Burada açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın sözleşmeli kamu personellerine kadro ile ilgili, “Kamuda asıl olan şey kadrolu istihdamdır. Sözleşme sadece bazı personelin temininde zorlandığınızda ruhsattır”  ifadelerini kullandı.

Toplu sözleşmede ek gösterge ve üniversitelerdeki idari personelin yer değiştirmesi ve sözleşmeli kamu personellerinin kadroya geçişleri için önemli olduğunu söyleyen Yalçın, üniversite personellerinin yer değiştirmesi konusunda belli bir aşamaya kadar geldiklerini ve sorunun çözüleceğine yer verildi.

Sözleşmeli kamu personelleri konusunda ciddi bir noktaya geldiklerini, sözleşmelilere kadro konusunda büyük gayret gösterdiklerini söyledi ve “Her kurum kendine göre bir istihdam alanı çiziyor ‘bizim sözleşmemiz buna göre’ diyerek, kamu dağılmış durumda. Kamuda bütünlük kaybolmuş durumda. Onun için kamuda asıl olan şey kadrolu istihdamdır. Sözleşme sadece bazı personelin temininde zorlandığınızda ruhsattır. İstiyoruz ki kadroyla bu iş neticelensin ve kamuda çalışma barışı sağlansın.” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ: SENE SONUNDA HEPSİ TAMAM

Düzenlenen toplantıda AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin de kürsüye geçti ve burada açıklama yaptı. Gültekin yaptığı açıklamada sene sonuna kadar sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi ve emeklilikte yaşa takılanlar konusunun hallolacağını söyledi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Haaa sürekli tarih erteliyolar.yıl sonu geli nisana kalır yav hep katakulli