AK Parti Açıkladı: Memur, Emekli ve Asgari Ücretliye İyi Bir Ocak Zammı Gelecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti Açıkladı: Memur, Emekli ve Asgari Ücretliye İyi Bir Ocak Zammı Gelecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş yaptığı son dakika açıklamasında maaş zamlarına değindi.

Çalışma Hayatı 24 Ekim 2022 13:05 0
AK Parti Açıkladı: Memur, Emekli ve Asgari Ücretliye İyi Bir Ocak Zammı Gelecek

Numan Kurtulmuş'tan asgari ücret emekli ve memur zammı açıklaması.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş bir son dakika açıklamasında bulundu. Kurtulmuş yaptığı açıklamada asgari ücrete , memurlara ve emeklilere 2023 yılında yapılacak zamla ilgili önemli ifadeler kullandı. 

2022 yılı içerisinde 2 defa zamlanan asgari ücret, kulislerde son günlerde sıklıkla dile gelmeye devam ediyor. Bu konuda hükümetten art arda açıklamalar gelirken bir açıklamada da Milliyet Gazetesi'nden Abdullah Karakuş'a konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan geldi. Kurtulmuş yaptığı açıklamada işçileri , dar gelirlileri enflasyona ezdirmeyeceklerini söyledi ve, "Burada yapılacak şey, fiyat artışlarının karşısında vatandaşımızın alım gücünü artıracak tedbirlerin ortaya konulmasıdır, klasik bir klişedir, ama onu yapıyoruz. Hükümetin önceliklerinden birisi enflasyonun altında vatandaşımızı ezdirmemektir" ifadelerini kullandı.

Her kabinede bu konunun gündeme geldiğini söyleyen Kurtulmuş, "Bunun için neredeyse her Bakanlar Kurulu'ndan sonra Sayın Cumhurbaşkanımız alınan tedbirleri açıklıyor. Geçtiğimiz sene biliyorsunuz asgari ücret 1 yıl içerisinde iki kez yükseltildi. Şimdi de, yılsonu itibarıyla bir miktar refah payını da koyarak herkesin tatmin olacağı, iyi oldu diyebileceği bir asgari ücret gündeme gelecektir" dedi.

MEMUR, EMEKLİ VE İŞÇİLER RAHAT NEFES ALACAKLAR

Kurtulmuş hem emekli, hem asgari ücretli hem de memurların rahat bir nefes alacağı zam için "İnşallah asgari ücretli, emekli ve memur maaşlarındaki artışlarla da vatandaşlarımız rahat bir nefes alacaktır" dedi.

MEMUR VE EMEKLİLERİN ZAM TARİHİ

Memur ve emeklilerin 2023 yılı zamları 3 Ocak 2022 tarihinde belli olacak.

ASGARİ ÜCRET

Asgari ücret zammı ise Aralık ayının son haftasında belli olacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç