AK Parti açıkladı: Köyüne dönen gençlere 250 bin TL verilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti açıkladı: Köyüne dönen gençlere 250 bin TL verilecek

Son dakika haberi: Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi yaptığı son dakika açıklamasında köyüne dönecek gençlere 250 bin liraya kadar destek verileceğini söyledi.

Tarım 10 Ocak 2023 09:26 1
AK Parti açıkladı: Köyüne dönen gençlere 250 bin TL verilecek

Köyüne dönecek gençlere 250 bin TL verilecek.

Köyüne dönerek tarım haycancılık yapmayı planlayan gençlere destek ödemesi yapılacağı açıklandı. Yapılan açıklamaya baktığımızda Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, gençlerin köylerine dönme kararı almaları durumunda onlara verilecek destek ödemesinin 100 bin liradan 250 bin liraya çıkarıldığını söyledi. Bakan , gençlerin, özellikle kızların köylerde yaşamak istemediğini, bu nedenle köylerde yaşam merkezleri kurmaya başladıklarını, bunların yaygınlaşacağını söyledi.

6BOŞ ARAZİLER İSTEYENE KİRALANACAK

Bakan Kirişçi , boş kalan arazilerin isteyene kiralanacağını söyleyerek, "Gıda arz güvenliğinin sigortası olan küçük aile işletmeciliğine desteğimizi artırarak sürdüreceğiz. Herhangi bir sebeple üretim yapılmayan arazileri üretime kazandıracağız. Boş kalan topraklara Bakanlığımız müdahil olacak ve üretim yapmak isteyenlere kiralayacağız." ifadelerini kullandı.

6 BİN PERSONEL ALINACAK

Tarıma 6 bin persone lalımı yapılacağını söyleyen Bakan Kirişçi, "Tedarik kaynaklarımızı çeşitlendirmek için, yurt dışında faaliyet göstermek isteyen müteşebbislerimize, rehberlik hizmeti sunmak amacıyla ülke masaları oluşturuyoruz. Bakanlığımız bünyesinde, toplam 6 bine yakın yeni personel istihdam edeceğiz" dedi.

KÖYÜNE DÖNECEK GENÇLERE 250 BİN LİRA VERİLECEK

Bakan Kirişçi yaptığı açıklamada kadın ve gençlerin köylerine dönmelerinin önemli olduğunu söyleyen Bakan Kirişçi, “Kırsal yaşama dönüş milletin isteğine bırakılamaz, bu bir zorunluluk . Ancak, gelişi güzel yapılamaz. Bir plan dahilinde yapılmak zorunda. Kırsal gelişme modelini Milli Eğitim Bakanlığı’ndan da destek alarak yürütüyoruz. Gençlerimiz, kızlarımız köyde yaşamak istemiyor. Kırsalda yaşamı özendirmemiz lazım. Kadın ve gençlerin kırsal üretimde yer alması lazım. Köy yaşam merkezleri kuruyoruz. Genç çiftçilere yönelik hibe desteğini 100 bin liradan, 250 bin liraya çıkardık" dedi.

Genç çiftçi başvurusu Tarım il ve ilçe müdürlüklerine yapılmaktadır. Kadın erkek öğrenciler burada >>>  TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
başvuru yok diyor