AK Parti açıkladı: Ev hanımı, işsiz ve emeklilere yeni seçim müjdesi geliyor: Aile destek programı uzatılıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti açıkladı: Ev hanımı, işsiz ve emeklilere yeni seçim müjdesi geliyor: Aile destek programı uzatılıyor

Son dakika haberi: Sosyal yardım ödemelerinde yeni müjde geliyor. Müjdede aile destek programı ödemelerinde kapsamın ve maaş süresinin uzatılacağına yer verildi.

Finans Magazin 29 Ocak 2023 16:22 11
AK Parti açıkladı: Ev hanımı, işsiz ve emeklilere yeni seçim müjdesi geliyor: Aile destek programı uzatılıyor

Aile destek programı ödemesi alanlara müjde geldi.

Aile destek programı ödemesi alan vatandaşları sevindiren son dakika haberi geldi. Açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan geldi. Bakan Yanık yaptığı açıklamada dar gelirli ailelere verilen aylık 1250 TL'lik yardımın uzatılmasının gündemde olduğunu, kapsamın daha da genişletilmesinin gündemde olduğunu söyledi.

Basın mensupları ile bir araya gelen Bakan Yanık, burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamasında akran zorbalığına yönelik çalışma başlattıklarını söyleyen Bakan Yanık, bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı ile çalıştıklarını söyledi. Bakan, "Bakanlık olarak üzerinde çalıştığımız bir mesele. Mart sonunda bir Çocuk Şurası yapacağız. Türkiye'de ilk kez yapacağımız Çocuk Şurası'nda konuşacağımız başlıklardan biri de akran zorbalığı. Fakat şurayı beklemeden şimdiden arkadaşlarımız çalışmaya başladı. Bununla ilgili bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızla süreci nasıl beraber yürütebiliriz, bunun çalışmalarını yapıyoruz. Önümüzdeki süreçte bununla ilgili çalışma sonuçlarımızı duyuracağız" dedi.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMESİ ALANLARA MÜJDEL HABER GELDİ

Bakan Yanık açıklamasının devamında aile destek programı ödemesi için iyi haberi verdi. Bakan, açıklamasında , Haziran 2023'e kadar devam edecek ödemelerin uzatılmasının yüksek ihtimal olduğunu ve verilen kişi sayısının da artırılacağı mesajını verdi.

"Aile Destek Programı'nı uzatmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna Bakan Yanık şu şekilde yanıt verdi: "Aile Destek Programı'mız son derece esnek bir program zaten. Dolayısıyla ihtiyaç olduğu sürece uzatılır, genişletilir, kapsam değişikliği yapılabilir. İhtiyaç olduğunu sahadan gelen verilerle tespit ettikçe destek programımızı da buna göre günceller, yenileriz”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDE VERECEK

Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda müjdeli haberi vermesi bekleniyor. Kapsam genişletilmesi ve yardım süresinin uzatılması müjdesi gelince haberdar olmak için TIKLA İNDİR

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Aile destek programı başvuru şartları şu şekilde:

Türk vatandaşı olması,
Mavi Kart sahibi olmaması,
Yerleşim adresinin yurt dışında olmaması,
18 yaşından küçük olmaması,
Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunmaması,

Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.

Aile Destek Programı kapsamındaki geçerli başvurular, hanenin sosyoekonomik profilinin ve gelir seviyesinin belirlenmesi için ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletilecek olup bu hanelerden 3294 sayılı Kanun kapsamında olduğu tespit edilenler, bu tespiti takip eden ödeme dönemi itibarıyla söz konu destek programından yararlanabilecektir.

BAŞVURU E DEVLET'TEN

Başvurular e devlet kapısı üzerinden alınıyor. Başvuru yapmak için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekmektedir:

E Devlet kapısına gidin. Daha sonra yukarıdaki gibi arama kısmına sosyal yardım yazarak ilk çıkan sonuca tıklayın. tıkladıktan sonra e devlet girişi yapın ve aşağıdaki ekran karşınıza çıkacak:

Bu ekranda sağ üstte yer alan Yeni Başvuru butonuna tıklayın ve daha sonra istenen bilgileri girerek başvurunuzu yapın. Kadın erkek adaylar burada >>  TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (11)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
Sayın cumhurbaşkanım lütfen sosyal destek odemsi süresiz olsun çok memnunuz lutfen
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Sayın bakanım lütfen cumhurbaskanimizi çok seviyoruz lütfen bu yardım süresiz olsun çok ihtiyacımız var
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Lütfen süresiz olsun bir maaş gibi verilsin sürekli muhtaciz
Ziyaretçi 13 Ay Önce
lütfen yardım 1 yıl daha uzatilsin birçok ihtiyacımızı bu parayla karsiliyoruz
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Eşim yok evim kira hiç bir gelirim yok gündelik işlere gidiyorum bulundukça aynı zamanda şeker hastasıyım ağır işlerde çalışmaya sağlıgım müsade etmiyor kaç kez başvurdum babamın üzerinde çok eskiden araç göründüğü için kabul edilmedi ortada ne kamyon var ne araç var maliye borcunu ödeyip üzerinden düşürmedikce de maalesef ki bu yardımlardan yararlanamıyor um kaymakamlığa gittiğimde sizin gibi çok kişi var deyip yapabileceğimiz birşey yok deyip gönderiyorlar. Şimdi sizden ricam ben nasıl faydalanabileceğim bu yardımdan