AK Parti Açıkladı: Asgari Ücrete Ek Zam Yok Ama...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti Açıkladı: Asgari Ücrete Ek Zam Yok Ama...

Asgari ücrete ek zam konusunda bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada ek zam olmayacağı ama alım gücünün artırılacağı öğrenildi.

Siyaset 23 Nisan 2022 21:42 3
AK Parti Açıkladı: Asgari Ücrete Ek Zam Yok Ama...

Son dakika haberi: AK Parti'den asgari ücret hakkında açıklama.

 

Son günlerde asgari ücret konusunda art arda açıklamalar gelmiş, vatandaşlar asgari ücrete ek zam yapılacak beklentisi içine girmişti. Gelen açıklamalar geçen gün noktalandı ve Çalışma Bakanı tüm umutları söndürdü. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada 2022 yılı içinde asgari ücrete ek bir zammın gündemde olmadığını söyledi. Zam için Aralık 2022 tarihinin beklenmesi gerektiğini söyleyen Bakan Bilgin, bu açıklaması ile asgari ücrete ek zam kapılarını kapatmış oldu. 

 

"BİZ DE HAYAT PAHALILIĞINI GÖRÜYORUZ YAŞIYORUZ"

Ancak hala AK Parti içinden asgari ücret konusunda açıklamalar gelmeye devam ediyor. AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal yaptığı son dakika açıklamasında hayat pahalılığını gördüklerini, bunun farkında olduklarını söyledi. Bu durum ile ilgili çalışmaların yürütüldüğünü söyleyen Tamer Akkal, kendilerinin de hayat pahalılığını yaşadıklarını söyledi. 

 

NEDENİ PANDEMİ VE SAVAŞ

Söz konusu hayat pahalılığının nedeni hakkında açıklama yapan Akkal, pandemi sonrası ekonomilerin giderek bozulduğunu , fiyat artışlarının meydana geldiğini, buna ek olarak Savaşın fiyatları daha da yukarıya taşıdığını , hayat pahalılığını körüklediğini söyledi. Enerji fiyatlarında yaşanan yükselişle dünya üzerinde gıda fiyatlarının arttığını söyleyen Akkal ,bununla ilgili hükümetin bir çalışma yürüttüğünü, tüm imkanlarını bunun için seferber ettiğklerini söyledi. Asgari ücrete iyileştirmenin yapıldığını söyleyen Akkal, bundan sonraki dönemde fiyat artışlarının aşağı çekileceğini , asgari ücrete en yakın zamanda iyileştirme yapacaklarını söyledi. Akkal, "Bilindiği gibi asgari ücretle ücretli kesime yapılan iyileştirmeler son derece hızlı bir şekilde hayata geçirildi. İnşallah bundan sonraki dönemde de bu fiyat artışları ve dünyanın maruz kaldığı bu enflasyon oranları göz önünde bulundurularak en kısa zamanda tekrar iyileştirmeler yapılacaktır" ifadelerini kullandı. 

 

Hayat pahalılığını asla inkar etmediklerini söyleyerek sözlerine devam eden Akkal, 20 yıl olduğu gibi bugün bu sorunu da AK Parti'nin çözeceğini söyledi. Recep Tayyip Erdoğan'ın bu sorunu çözecek tek kişi olduğunu söyleyen Akkal, Bahçeli ile birlikte el ele omuz omuza , yürek yüreğe hepsinin atlatılacağını söyledi. Akkal açıklamasında, "Bugün dünyanın neresinde bir mazlum devlet varsa hepsinin umudu Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu sene hakkınız olanı alacaksınız, bunun sözünü ben hem şahsım adına, hem partim adına veriyorum. İnşallah tüm Manisa hem kuru üzümde, hem de yaş üzümde istenen fiyatları alarak, inşallah son zamanlarda kazanmadığı kadar güzel paraları yaşayacak ve hep birlikte yaşayacağız.” ifadelerini kullandı.

 

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM YOK AMA...

Asgari ücrete ek zam yok ama fiyatlarda yapılacak indirimler ile asgari ücretlinin alım gücünün arttırılacağı bildirildi. Ürünlerde indirimlerin başladığı, market ve pazarlarda etiketlerin aşağı doğru gelmeye başladığını söyleyen AK Partililer, fiyatların daha da düşeceğini ve asgari ücretlinin alım gücünün artacağını söyledi. Asgari ücretli , zam için Aralık ayına kadar bekleyecek. Aralık ayında 2023 yılı asgari ücreti belirlenecek.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
market fiyatları nasıl aşağı geldğini söyleyebiliyorsunuz ben cok merak efiyorum 1 2 lira aşağı inmesi bu ucuzladı anlsmına gelmez allah rızası için gidin marketleri bizzat gezin görün hak verirsiniz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Zam yoksa sandıkta görüşeceğiz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Zam yoksa oyda yok secimlerde görüşecegiz