Airbnb'de flaş detay: Kiracı evi günlük kiralıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Airbnb'de flaş detay: Kiracı evi günlük kiralıyor

Airbnb adlı uygulamada ciddi bir kayıp olduğu belirtiliyor. Yıllık kayıp 10 milyar lira civarında. Siteden kiralayıp kiraya veriyorlar.

Emlak 14 Mayıs 2023 09:52 0
Airbnb'de flaş detay: Kiracı evi günlük kiralıyor

Yaz ayları geldi: Airbnb'de büyük oyun.

Günlük ev kiralama uygulaması Airbnb adlı uygulama, birçok ülkede faaliyet gösteriyor. Söz konusu uygulama ile başka bir şehre gitmek isteyenler, burada günlük ya da haftalık, istedikleri gün sayısı kadar ev kiralayabiliyor. Ancak bu uygulama büyük bir karadeliğe dönüşmüş oldu. Gelen son bilgilere göre uygulamanın kiralarda, ev fiyatlarında ciddi artışa neden olduğu belirtildi.

Airbnb adlı site üzerinde günlük kiralık eve evini koyan vatandaşlar, bu şekilde evlerinden yükske kazanç elde edebiliyor. Evini kiraya verse 3-4 ayda kazanacağı parayı 1 ayda kazanabilen mülk sahipleri, evlerini kiraya vermekten vageçip bu şekilde günlük kiraya veriyor. Bu de piyasada dengesizliklere neden oluyor.

Söz konusu site üzerinden ev kiralamak isteyen bir kişi, günlüğü 200 liraya da ev bulabiliyor günlüğü 50 bin liryaa da ev bulabiliyor. Yüksek kaznaç elde eden ev sahipleri, evlerini bu şekilde günlük kiraya verirken bazı uyanıklar ise uygun fiyatlı kiralanan bu evleri kiralayıp başkasına kiralıyor. Önceden yer ayıran bu kişiler, günlüğü 1000 lira olan bir evi, tatil yapmak için kalacak yer ayarlayamayan kişilere 2 kattan fazla bir fiyata kiraya veriyor. Özellikle evlerin çok pahalı olduğu, otel fiyatlarının yükske olduğu bölgelerde söz konusu sistem çokça kullanılıyor.

Vergisiz kayıt dışı kazanç kapısı olan bu yolda, yurt dışında banka hesabı açarak vergi mevzuatından da adeta yırtıyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç