Ailelere 2316 TL Çocuk Yardımı Başvurusu Başladı: İşte e Devlet Başvuru Formu (Kırtasiye SED Yardımı)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ailelere 2316 TL Çocuk Yardımı Başvurusu Başladı: İşte e Devlet Başvuru Formu (Kırtasiye SED Yardımı)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Bakan Derya Yanık'ın açıklamaları sonrası çocuk yardımı başvuruları alınmaya başladı.

Eğitim 16 Eylül 2022 21:03 37
Ailelere 2316 TL Çocuk Yardımı Başvurusu Başladı: İşte e Devlet Başvuru Formu (Kırtasiye SED Yardımı)

Bakan Yanık bir son dakika açıklamasında bulundu ve ihtiyaç sahibi ailelere 2 bin 316 liralık okul yardımı yapılacağına yer verildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Yanık yaptığı açıklamada SED yardımı kapsamında çocuğu olkujla giden dar gelirli vatandaşlara ayda 2 bin 300 liradan fazla destek ödemesi yapıldığını , bu ayki ödemelerin de hesaplara yatırıldığını söyledi. Bakan açıklamasında ihtiyacı olan dar gelirli vatandaşların okul yardımı için e devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapması gerektiğini söyledi. 

EYLÜL'DE 340 MİLYON 499 BİN LİRA PARA YATIRILDI

Bakan Yanık yaptığı açıklamada, aile odaklı hizmet anlayışıyla çocukların öncelikle ailelerinin yanında büyümesini esas alan çalışmalarda bulunduklarını, ekonomik nedenlerden dolayı çocuğunu okutmakta zorlanan ailelere SED yardımı adı altında yardım yapıldığını söyleyen Bakan Derya Yanık, bu kapsamda ailelere eğitim masraflarını karşılamak için yardım yapıldığını söyledi ve “İhtiyaç sahibi ailelerimizin çocukları için eylül ayında toplam 340 milyon 499 bin TL Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yaptık.” dedi.

Bakan açıklamasında SED yardımının sadece ekonomik desteği kapsamadığını, hem koruyucu hem de önleyici bir hizmet anlayışı ile yapıldığını söyledi. Bakan açıklamasında, “SED kapsamındaki çocuklarımız için birçok  etkinlik düzenliyoruz. Çocuklarımızı sosyal ve kültürel yönden de destekleyerek akranları gibi sosyal hayata katılmalarını amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

147 BİN ÇOCUK İÇİN VERİLİYOR

Bakan Yanık, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmetinden 147 bin çocuğun yararlandığını bildirdi.

SED YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI

SED yardımına başvuru yapmak isteyen vatandaşların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

- Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

- Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

- Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

- Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanların çocukları ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları,

BAŞVURU

Başvurular internet üzerinden alınıyor. Başvuru yapmak isteyen vatandaşların aşağıdaki sayfaya giderek başvurusunu yapması gerekmektedir.

Linke tıklayın ve açılan sayfada KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRULA yazan kısımdan giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra sağ üstte bulunan YENİ BAŞVURU kısmına tıklayın. Daha sonra bilgilerinizin doğru olduğunu belirtin. Sonra kendi kişisel bilgilerinizi girerek DEVAM ET butonuna tıklayın. Bu adımdan sonra ise çocuklarınızla ilgili kimlik bilgileri istenmektedir. Bu bilgileri de eksiksiz ve doğru bir şekilde girdikten sonra belirtilen adımları takip ederek başvurunuzu tamamlayın. Daha sonra aynı sayfadan başvuru sonucunuzu takip edebileceksiniz.

ERDOĞAN ADRES VERDİ: SYDV'LERE BAŞVURU YAPIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen hafta yaptığı açıklamada eğitim öğretim yardımı başvurularının SYDV'lerden yapılacağını, yardım için SYDV'lere bütçe gönderdiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı açıklamasında "Bir müjdemiz de önümüzdeki hafta başlayacak 2022 2023 eğitim öğretim yılı ile ilgili hazırlıklarını yürüten ihtiyaç sahibi ailelerimzie olacaktır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza, bu ailelere daha güçlü destek vermek amacıyla ilave kaynak aktarımı yaptık. İhtiyaç sahibi ailelerinin eğitim öğretim yardımı için ilçelerindeki vakıflara başvurmaları gerekiyor." demişti. Bu açıklama sonrası SYDV'lere başvuru başladı. Vatandaşlar, SYDV'ler önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Siz de başvuru yapmak için il ve ilçede bulunan SYDV'lere müracaat edebilirsiniz.

Kadın erkek diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (37)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
Para yardımı alıyordum onu bile kesdiniz ihtiyacım olmasa başvurmazdım
Ziyaretçi 13 Ay Önce
3 çocuğum var 3 isi okula gidiyor ve çocuklarım bazen besleme bile alamıyorum cumhurbaşkanı hani en az 3 çocuk dediniz sahip çıkamıyorsun çocuklararımıza
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
1 tane cocugum var ihtiyacım var paraya yardım edin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bende kiracıyım eşim tek çalışıyor 3tane çocuğum var onlara para yardım istiyorum
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yardım dediniz gittik başvurduk sosyal yardımlaşma verdikleri sed yardım parası 200tl siziniz verdiğiniz tutar verilmedi cumhurbaşkanım bir ingilizçe test kitabı 1milyar daha çantası 250tl 2 defter iki kalem 500tl sizden Allah razı olsun sayın cumhurbaşkanım sana hiç birşey demiyorum sen çok uğraşıyorsun bir çözüm üretmek yardım etmek istiyorsun ama senin dediğini yapmayorlar başvurdum aldığım para 200tl 2 defter iki kalem parası inanın buna