Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sınavsız Kura ile Huzurevlerine 2145 İşçi Alımı Yapıyor: İşte iŞKUR TYP Başvuru 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sınavsız Kura ile Huzurevlerine 2145 İşçi Alımı Yapıyor: İşte iŞKUR TYP Başvuru 2022

İŞKUR üzerinden yayınlanan açıklamada Aile Bakanlığı, Huzurevlerinde çalıştırmak üzere 2 bin 145 işçi alımı yapacağını duyurdu.

TYP 17 Ekim 2022 09:10 4
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sınavsız Kura ile Huzurevlerine 2145 İşçi Alımı Yapıyor: İşte iŞKUR TYP Başvuru 2022

Son dakika: Huzurevlerine 2 bin 145 işçi alımı başladı.

Türkiye geneli birçok şehirde, huzurevlerinde çalıştırmak üzere işçi alımlarının başladığı açıklandı. KPSS puan şartı aranmadan yapılan işçi alımlarına baktığımızda başvuruların internet üzerinden ve telefon numarası üzerinden yapılabileceği görüldü. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu personel alımlarının başvurusuna dair detaylara yer verdik. 

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI İLAN YAYINLADI

İŞKUR Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında yapılan işçi alımlarına baktığımızda , ilanların Aile ve Sosyal Hizmelter Bakanlığı tarafından yayınlandığı görüldü. Bu ilanlarda alınacak personellerin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki birimlerde çalıştırılacağına yer verildi. Alıancak personellerin çoğu huzurevlerinde , yaşlı bakım merkezlerinde istihdam edilecek. 

TYP NEDİR?

Uzun adı toplum yararına program olan bu istihdam şekli ile alınan adaylar 9 aya kadar geçici olarak kamuda çalıştırılır ve iş sona erdikten sonra işsiz kalırlar. İş süresi boyunca işçilere devlet tarafından asgari ücret ödemeesi yapılır.

BAŞVURU ŞARTLARI

İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

TERÖR ÖRGÜTLERİNE VEYA DEVLETİN MİLLİ GÜVENLİĞİNE KARŞI FAALİYETTE BULUNDUĞUNA KARAR VERİLEN YAPI, OLUŞUM VEYA GRUPLARA ÜYELİĞİ, MENSUBİYETİ VEYA İLTİSAKI YAHUT BUNLARLA İRTİBATI OLAN KİŞİLER TYP'YE KATILAMAZ..

19 YAŞINDAN GÜN ALMAK.27.09.2017 TARİHİ SONRASI 9 AY VE DAHA FAZLA ÇALIŞANLAR EMEKLİ VE MALUL AYLIĞI ALANLAR,AÇIKÖĞRETİM HARİÇ ÖĞRENCİLER VE HANE GELİRİ NET ASGARİ ÜCRETİN 1,5 KATI VE ÜZERİNDE OLANLAR ,BAŞVURU VE BAŞLAMA TARİHİNDE SGK'LI OLANLAR TYP'YE KATILAMAZ.

İLANLAR

İlanlar şu şekilde:

BAŞVURU

Başvuru şekli ile ilgili İŞKUR'dan yayınlanan açıklama şu şekilde: "BAŞVURULAR E-DEVLET, E-ŞUBE VEYA ALO170 HATTI ÜZERİNDEN ZORUNLU HALLERDE KURUMDAN ALINACAKTIR"

Başvuru yapacak adayların esube.iskur.gov.tr adresine gitmesi gerekmektedir. 

Yukarıdaki linke tıklayın. Daha sonra karşınıza çıkan ekranda iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki resimde gösterdiğimiz gibi adımları takip edin ve başvurunuzu yapın.

Yukarıda gösterdiğimzi gibi üst menüde ONLİNE İŞLEMLER > İŞ ARAYAN > TOPLUM YARARINA PROGRAMLAR > TYP ARAMA kısmına giderek il seçimi yapın ve ARA butonuna tıklayın. Başka bir seçeneği işaretlemenize gerek yok. Sadece il seçimi yapıp ARA butonuna tıklayın. Daha sonra SEÇ kısmı altında bulunan numaranın üzerine tıklayarak başvurunuzu yapın.

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tokata hiç alım yok neden acaba
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
28 ile 45 yaş arası daimi işçi alımı olmalı.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
1 AydırBaşka bir işte çalıştığım için daha önce hiçbir işte çalışmadım başvuru yapamıyorum neden
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kahramanmarasi cattada keklik sanmaya devam edin iz hezimete ugrayacaksinix