Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 4 Bin 175 Personel Alımı Tercih Kılavuzu Yayımlandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 4 Bin 175 Personel Alımı Tercih Kılavuzu Yayımlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 4 bin 175 personel alımı tercih kılavuzu yayımlandı. İşte tercih kılavuzu.

Kamu 20 Mayıs 2022 11:10 14
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 4 Bin 175 Personel Alımı Tercih Kılavuzu Yayımlandı

Aile Bakanlığı 4 bin 175 personel alımı tercihleri başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve 6 Mayıs 2022 günü sonuçları açıklanan memur alımı için tercih yapılacağına yer verildi. Mülakat sonuçlarına görek azanan adayların tercihlerini bugündne 26 Mayıs saat 23.59 'a kadar yapması gerektiğine yer verildi. En fazla 20 tercih yapabilecek adaylar, tercihlerinde bir yere yerleşemediyse kalan yerlere tercih dışı sistem tarafından yerleştirilecek.

Konu ile ilgili yayımlanan duyuruda, "Adaylar, en fazla 20 tercih yapabilecek olup, ayrıca tercihlerine yerleşememesi halinde 20 tercih dışında boş kalan yerlere tercih dışı sistem tarafından yerleştirmeyi isteyip istemediğini belirtebileceklerdir." ifadelerine yer verildi. 

Yayımlanan resmi duyuru şu şekilde:

"Tercihler sisteme kaydedilip onaylandıktan sonra tercih formunun çıktısı alınarak imzalanacak ve tercihlerinden birine yerleşen adaylar atamaya esas belgeleri ile birlikte teslim edecektir.

Adaylar, başarı puanı üstünlüğü esasına göre ve tercihleri doğrultusunda sistem tarafından yerleştirilecektir.

Yerleştirme işlemleri sonucunda atanmaya hak kazanan adaylar için atamaya esas istenilen belgelere ilişkin ayrıca duyuru yapılacaktır.

Not:

1- Adayların Kariyer kapısı üzerinden bildirilen cep telefonlarına kullanıcı adı ve şifresi gönderilmektedir.

2- Adayların Kariyer kapısı üzerinden bildirilen e-posta ve cep telefon bilgilerinde değişiklik olması halinde aşağıda yer alan irtibat telefonlarını aramak suretiyle bilgilerini güncelleyebilecektir.

TERCİH KILAVUZU

Tercih kılavuzu için TIKLAYIN

TERCİH BAŞVURUSU

Tercihler internet üzerinden, aşağıdaki sayfadan alınıyor.

YENİ MEMUR ALIMI MI?

Söz konusu personel alımı için başvurular geçen aylarda yapıldı ve mülakatları tamamlandı. 4 bin 175 personel alımında mülakatı geçen adaylar bu tercihleri yapacak. 

BAKAN : TORPİL YOK

Bakan Derya Yanık dün katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, personel alımında torpilin olmadığını söyledi. Bakan Yanık, " “İşe alım mülakatlarında kesinlikle 'torpil' yok. KPSS puan ortalaması 81.15 mülakat ortalaması 84.85. Süreci çok şeffaf şekilde yürüttük. Bizim işimizde kriter tek başına KPSS olamaz. Adayların puanları arasında büyük uçurumlar yok. Mülakatı geçmek için rüşvet iddiası tümüyle yalan. Tercih başvuruları cuma ya da pazartesi olacak” dedi.

Diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

Yorumlar (14)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
H
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Site giriş yapılmıyor.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Torpil yok denilmiş sayın bakanım..ilan yayınlanmadan ise başlayanlar var..keşke bunlara da bir care bulsanız.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kızım cocuk gelişimi bitirdi ön lisaz mezunu 3 senedir ğcretli özel egitim okulunda calışmaktadır lütfen önlisaz olanlara kendi meslegini yapmalarına fırsat verin lütfen Artık onlarada fırsat verin diger kıziım saglık okudu Tıbbı teknik raborotovar bölümünü okudu 1 sene oldu özel hastanelere baş vurdu cagrılmadı denegim istiyorlarmış bu geclere alıpda deneyim saglanmassa nasıl deneyim kazansınlar işe alınacaklarki deneyim kazansınlar lütven rica ediyorum okuyup toplumuza devletimize milletimize faydalı insanlar olsunlar diye ayakların üstünde dursunlar diye zor sartlar altında okutup mesleklerini eline alamayınca cok üzülüyorum bir anne olarak evlatlarımın okudugu mesleklerini gururla görmek isterim ne olur yardımcı olun ilk önce rabbimde sonra devletimden istiyorum
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kizima mulakatta dahi gozlerinize aydın basardiniz tebrik ederiz dedikleri halde sonuc olumsuz çıkmasına inanin cok üzüldüm 6 ti soru sorulmus onlarida doğru olarak cevapladigi halde salondan gule oynaya çıkmıştı canim kızımız inanin allah sizi inandırsın çok çok uzulduk yapacagimiz birseyimiz yok bizler gariban insanlariz kadere inanan insanlariz allahtan baska kimsemiz yok herseyin hayirlisini diliyoruz allahimizdan