Aile Diş Hekimliği 3 İlde Başladı: 2023'te Türkiye Geneli Olacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Aile Diş Hekimliği 3 İlde Başladı: 2023'te Türkiye Geneli Olacak

Aile Hekimliğinden sonra Aile Diş Hekimliği uygulaması yürürlüğe giriyor. İşte yeni uygulama.

Sağlık 17 Ağu 2022 15:28 0
Aile Diş Hekimliği 3 İlde Başladı: 2023'te Türkiye Geneli Olacak

Aile Hekimliğinden sonra şimdi de Aile Diş Hekimliği geliyor.

Sağlık sektöründe reformlar son sürat devam ediyor. Gelen son dakika bilgilerine daha önce 3 pilot ilde hayata geçen Aile Diş Hekimliği modeli ile ilgili hazırlıklarda sona gelindi. 

Aile Hekimliği sistemine benzeyen yeni sistemde Aile Diş Hekimliği uygulamasının Kırşehir, Eskişehir ve Karabük'te başlatılacağı, 2023 yılı içinde de Türkiye genelinde hayata geçirileceği bildirildi.

2023 yılında tüm Türkiye'de yaygınlaşacak yeni model ile birlikte devam eden tedavi edici ağız ve diş sağlığı hizmetleriin yanı sıra özellikle çocuklar için önemli olan koruyucu ağız ve diş sağlığı çalışmalarının şimdiki sisteme entegrasyonunun sağlanacağı öğrenildi.

Bu düzenleme ile hizmetlere kolaylıkla erişilecek ve 12 yaşına kadar olan çocukların düzenli şekilde diş kontrolleri yapılacak. 

Uygulamanın alt yapı çalışmaları devam ederken randevulatın MHRS üzeirndne alınabileceği , sistemle aileler, 0 ile 12 yaş arasındaki çocuklarının ağıuz ve diş sağlığı kontrollerini, tedavilerini , düzenli aralıklarla takibini bu sistemle yapabilecek. Bu sistemle birlikte çocukların dişlerinde oluşacak sıkıntıların erkenden çözülmesi planlanıyor. 

Proje aşaması analiz , tasarım, yazılım geliştirme test ve eğitim sürecinin takip edileceği ve pilot uygulama kapsamında yukarıda sayılan 3 şehirde sistemin geleceği açıklandı.3şehirde sistem yürürlüğe girdi.

Söz konusu sistem 2023 yılından itibaren diğer illerde de geçerli olacak. 

Sizce bu sistem nasıl olur? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç