Aile destek yardımı ne kadar oldu 2023 son dakika zam geldi mi, Ocak ödemeleri ne zaman?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Aile destek yardımı ne kadar oldu 2023 son dakika zam geldi mi, Ocak ödemeleri ne zaman?

Son dakika haberi: Aile destek programı paralarına zam gelecek mi? Ödemeler artacak mı? Destek ödemesine dair son bilgiler yazımızda.

Ekonomi 26 Ocak 2023 23:47 12
Aile destek yardımı ne kadar oldu 2023 son dakika zam geldi mi, Ocak ödemeleri ne zaman?

Aile Destek programı yardımı ne kadar oldu? 2023'te zam geldi mi?

Geçen aylarda başlatılan ve hem başvurusu, hem de ödemeleri devam eden aile sosyal destek ödemelerinde yeni yılın gelmesi ile birlikte yardımlara zam yapılması beklentisi oldu. Vatandaşlar, aile destek yardımı miktarının artırılıp artırılmadığını araştırmaya başladı. Biz de Finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu yardımın başvurusu hakkında detaylara yer verdik.

KİMLERE VERİLİYOR?

Aile destek programına başvuru yapacakların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

Türk vatandaşı olması,
Mavi Kart sahibi olmaması,
Yerleşim adresinin yurt dışında olmaması,
18 yaşından küçük olmaması,
Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunmaması,
durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.

Aile Destek Programı kapsamındaki geçerli başvurular, hanenin sosyoekonomik profilinin ve gelir seviyesinin belirlenmesi için ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletilecek olup bu hanelerden 3294 sayılı Kanun kapsamında olduğu tespit edilenler, bu tespiti takip eden ödeme dönemi itibarıyla söz konu destek programından yararlanabilecektir.

GELİR ŞARTI VE GELİRE GÖRE ÖDENEN PARA

Söz konusu programa başvuru yapacaklarda aranan gelir şartı ve gelire göre verilen para miktarı şu şekilde:

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ

Buna ek olarak başlatılan bir diğer destekte ise ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için destek verildiği bildirildi. O destek ise çocuk sayısına göre değişmektedir. Destem miktarları şu şekilde:

2023 YILINDA ZAM GELECEK Mİ?

2023 yılında aile destek programı ödemelerine zam gelip gelmeyeceği konusu henüz netleşmedi. Ocak ayı ödemeleri Şubat ayının ilk haftasının sonunda hesaplara yatacak. Hesaplara yatacak paranın yukarıda gösterildiği gibi zamsız olması bekleniyor. Ancak bir sürpriz de gelebilir. Sizce zam yapılmal ımı? Kaç TL olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Zam geldiğinde haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (12)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
Cebinde mi veriyor AKP li yurttaş...❗
Ziyaretçi 15 Ay Önce
bencede yapılmalı
Ziyaretçi 15 Ay Önce
zamyapılabilmeli
Ziyaretçi 15 Ay Önce
zamyapılabilmeli
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Beyler provakator Luk yapmayın 100 Türkiye Cumhuriyeti nde hangi başkan Cumhurbaşkanı yoksul garibana bir kuruş verdi hepsi soydu gitti untanma dahi yok sizlerde bırakın gariban ihtiyaçlı kişiler alsın şerefli olun şerefli ama o sizlerde bulunmaz chp geldiğinde maaş dahi alamazsınız Z zekâ özürlüler.