Aile destek programı ödemesine zam gelmedi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Aile destek programı ödemesine zam gelmedi

Aile destek programı kapsamında yapılacak ödemelere zam gelip gelmediği sonunda belli oldu. İşte son ödeme detayları.

Sosyal Yardımlar 9 Şubat 2024 3
Aile destek programı ödemesine zam gelmedi

Aile destek programı ödemesine zam gelmedi.

Ocak ayı Aile destek programı ödemeleri hesaplara yatırıldı. Destek ödemesi alan milyonlarca vatandaş, aile destek ödemesine zam gelip gelmeyeceğini merak ediyordu. Merak edilen sorunun cevabı geldi ve aile destek programı ödemesine zam yapılmayacağı, ödemelerin geçen sene yapılan ödemelerle aynı olacağı bildirildi.

DAR GELİRLİ AİLELERE DESTEK ÖDEMESİ YAPILIYOR

Dar gelirli vatandaşlara, temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere her ay Aile Destek Programı kapsamında ödeme yapılıyor. Destek ödemesi alabilmek için eve giren toplam paranın, evdeki kişi sayısına bölümünde kalanın en fazla 5667 TL olması gerekmektedir. Bu tutarın üzerinde evine para girenlere destek ödemesi yapılmaz.

Örnek vermek gerekirse 17 bin 2 TL asgari ücret alan bir kişinin evinde 4 kişi yaşıyorsa; 17002/4 = 4 bin 250 TL 50 kuruş sonucu karşımıza çıkıyor. Bu kişi aile destek programına başvuru yaparak destek ödemesi alabilecek.

SON ÖDEME TARİHİ AÇIKLANDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada aile destek ödemesinin son tarihi hakkında şu ifadelere yer verildi:

"2022 yılında başlatılan Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi aileler 12 aylık süre ile desteklenmiş olup programın 1 yıl süre ile uzatılması ve 12 ay daha destek verilmesine karar verilmiştir. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelerin ikinci 12 aylık dönemde de (Temmuz 2023- Haziran 2024) hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları ile aylık periyotta desteklenmeleri sağlanacaktır"

Bu açıklamada ödemenin Haziran 2024'e kadar devam edeceği görülüyor. Tekrar uzatılıp uzatılmayacağı ise Haziran ayında belli olacak.

ZAM GELMEDİ

Destek ödemesine zam bekleniyordu. Bugün hesaplara yatan para, Ocak ayının ödemesiydi. Zam gelmiş olsa Ocak ödemesinden itibaren uygulanırdı. Ancak Aile destek programı ödemesine 2024 yılı zammı yapılmadığı bildirildi. Vatandaşlar, artan enflasyon sonrası ödemeye zam gelmesini istiyor. Sizce zam gelmeli mi? Ödeme miktarı ne kadar olmalı? Seçim öncesi zam müjdesi gelebilir. Zam müjdesi geldiğinde bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Kaynak: Finans7

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 3 Ay Önce
Hayırda hepsine veride ailedestek yardımı alanlara neden zam yok söylerminiz bu bence adalet degil o larada güzel bir zam yapılmalı seçimden önce dar gelir ailelerde mağdur edilmeli zaten yok gıt ganagt geçiniyorlar terkrar düşün veya onların yerine kendinizi koyun bakalım ne yaparsınız çük bir meblayla geçince bilirmisiniz adaletli olun Sayın bakanım
Ziyaretçi 3 Ay Önce
zordurumdayım çocuklarımın temel ihtiyaçlarını alamıyorum 2 kızım okuyor 1 kızım 5 aylık onun momasını bezini alamıyorum eskiden nenemler yiysilerden bez yaparmış ben şuan onu yapıyorum saolsun bazı hayırseverler eski çamaşırları bana veriyor ben ćocuklarıma onları giydiriyorum zam olmalı aile desteği ne
Ziyaretçi 3 Ay Önce
Tüm vatandaşların zam beklentisi hayal oldu verdiginiz 1200tl ona ne alına bilinirki her şey çok pahalı 200 mili gr lık süt olmuş 8.50 TL her gün okula giden çocuguna meslenmesine koymak zorundayız zaten gıt kanaat geçiniyoruz 1200tl alıyorum aile destek yardımı ayrıca çoçuk destek birleşen yardımı almıyorum benim çocugum da 1.sınıfa gidiyor ama yok baş vuru da belirtiyorum ama hakkımı yiyorlar öyüzden aile destek yardımına güzel bir zam bekliyoruz seçimden önce en azından bu enflasyon karşısında bekle digimiz mebla 5000tl olmalı bu zaten enflasyonda eriyor paranın adı ar ama degeriyok ona göre düşünün derim saygı duyarım öğrenciyamauokçç