Aile destek programı ödemesi ne zaman bitecek? Uzatılacak mı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Aile destek programı ödemesi ne zaman bitecek? Uzatılacak mı?

Aile destek programı ödemeleri ne zaman bitecek? Aile destek programı uzatılacak mı? İşte son dakika bilgileri.

Finans Magazin 4 Haz 2023 23:10 14
Aile destek programı ödemesi ne zaman bitecek? Uzatılacak mı?

Aile destek programı ödemesi ne zaman bitecek?

Aile destek programı kapsamında destek ödemeleri yapılaya devam ediliyor. Yapılan destek ödemesine baktığımızda dar gelirli ailelere ayda 1900 liraya kadar dsetek ödemelsi yapılıyor. Yapılan ödemeler için sona gelindi Geçen sene Haziran ayında başlayan destek ödemesinin Haziran 2023 tarihine kadar devam edeceği bildirildi. Mayıs 2023 ayı aile destek programı ödemeleri ise bu hafta hesaplara yatacak. Paranın hesaplara yatması ile birlikte normalde Aile Destek Programı ödemelerinin sona ermesine 1 ay kalacak. Peki Aile destek programı ödemeleri ne zaman bitecek? Uzatılacak mı?

ŞARTLARI

Aile destek programı "Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ailelerin, Haziran 2022-Mayıs 2023 döneminde en fazla 12 aylık süre ile hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları ile aylık periyotta desteklenmeleri sağlanacaktır. Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir" ifadeleri ile açıklandı ve şartlara şu şekilde yer verildi:

  • Türk vatandaşı olması,
  • Mavi Kart sahibi olmaması,
  • Yerleşim adresinin yurt dışında olmaması,
  • 18 yaşından küçük olmaması,
  • Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunmaması,

NE ZAMAN BİTECEK?

Haziran ayının ödemesi, hesaplara yatacak ödeme son olacak. Konu ile ilgili Aile Bakanlığı açıklamasında, "850 ile 1.250-TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecektir. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecektir." denildi. Ancak daha önce yapılan açıklamada programın uzatılacağına yer verilmişti. Bu konuda resmi karar henüz gelmedi. Ancak kararın gelmesi bekleniyor. Sizce aile destek programı uzatılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Karar yayınlanınca haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (14)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
uzatlsin
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Kesinlikle uzatılmalı inşallah sayın bakanımız uzatma kararı alır .
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Kesinlikle uzatılmalı ve sürekli vermeli biz ev hanım lara çok iyi gelmişti ve çocuk larıma çok katkıda bulundum ve bana çok iyi bir harçlık tı benim eşim çok vermez harçlık bu çok iyi di yani hep devam etmeli maduruz butun kadınlar adına yazıyorum
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Uzatilsin
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Evet aile destek uzatılsın lütfen çok ihtiyacım var elektirik indiriminde uzatılsın lütfen 🙏