Ev Hanımları, İş Arayan, Emekli ve Asgari Ücretliye Ayda 600 TL Aile Destek Programı Ödemeleri Arttırılacak: Başvuru Esnetilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ev Hanımları, İş Arayan, Emekli ve Asgari Ücretliye Ayda 600 TL Aile Destek Programı Ödemeleri Arttırılacak: Başvuru Esnetilecek

Aile destek programı ödemeleri hakkında son dakika açıklaması geldi ve destek ödemelerinin arttırılacağı öğrenildi.

Finans Magazin 25 Eylül 2022 13:37 9
Ev Hanımları, İş Arayan, Emekli ve Asgari Ücretliye Ayda 600 TL Aile Destek Programı Ödemeleri Arttırılacak: Başvuru Esnetilecek

Aile Destek Programı ödemeleri uzatılabilir.

Aile destek programı ödemeleri hakkında son dakika açıklaması geldi. Kulislerden gelen bilgilere göre aile destek programı çıkan kişilere daha fazla destek ödemesi yapılacağı, hem ödeme miktarlarının artacağı hem de başvuru şartlarının esnetileceği , daha fazla kişiye ödeme yapılacağı öğrenildi.

GELİR ŞARTI NE?

Aile Destek Programına başvuru yapan vatandşaların evlerinin gelir durumu hesaba katılıyor. Toplam gelirin evde yaşayan kişi sayısına bölünmesi ile ortaya çıkan sonuca gröre aile destek programı ödemeleri yapılacak.

450 TL ve altı geliri olan kişilere ayda 600 Türk Lirası destek verilecek.

450 TL  ile 911,15 TL ve altı olan kişilere ayda 550 Türk Lirası destek verilecek.

911,15 TL üzeri ─  1372,30 TL ve altı olan kişilere ayda 500 Türk Lirası destek verilecek.

1372,30 TL üzeri ─  1833,45 TL’den az olan kişilere ayda 450 Türk Lirası destek verilecek.

BAŞVURU

Destek ödemesi başvurusu e devlet kapısı üzerinden alınıyor. Başvuru yapmak isteyenlerin e devlet sayfasından müracaat etmesi gerekmektedir. turkiye.gov.tr adresine ya da e devlet mobil uygulamasına gittikten sonra Arama kısmına aşağıda gösterdiğimiz gibi sosyal yardım yazıp ilk çıkan sonuca tıklayın.

Buna tıkladıktan sonra karşınıza çıkan ekranda giriş yapın. E Devlet girişi yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranın sağ üst köşesinde YENİ BAŞVURU yazan yere tıklayın. Daha sonra başvuru sayfası karşınıza çıkacak. Burada aşağı inerek okudum onayladım kutucuklarını işaretleyerek bilgilerinizi diğer sayfalarda girin. Bilgilerinizi tam ve doğru şekilde girdikten sonra başvurunuzu tamamlayın.

Başvuru sonrası değerlendirme süreci bazen 2-3 haftra bazen de 1 ay sürmektedir. Başvuru yaptığınız sayfadan başvuru sonucunuzu her gün kontrol edebilirsiniz.

ÖDEMELER UZATILACAK PARA ARTACAK

Aile Destek Programı Eylül ayı ödemeleri Ekim ayının ilk haftasında hesaplara yatacak. Kulislerden gelen bilgilere göre ödeme miktarının arttırılmasının gündemde olduğu , başvuru şartlarının esnetileneceği, ödeme eşiğinin arttırılacağı öğrenildi. Sizce ödeme eşiği ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

1 SENEDEN SONRA UZATILACAK

Aile destek programı ödemelerinin 1 seneden sonra uzatrılacağı ve 1 sene daha ödeme yapılacağı bildirildi. 

Kadın Erkek Diğer Adaylarla BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar (9)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 8 Ay Önce
En azından aylık 2000 TL verilmeli aile destek ödemeleri
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
durumu iyi olanlara veriliyor asgari ücretle gecinmeye çalışıyoruz arabaniz var geliriniz yeterli diye redgeliyor iyi araştirip verin haksizlik bu
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
450 600 diye başladı ama bu çok basit bir rakam arttırılmalıdır en az 1000 tl olmalıdır
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
çok sevinirim zor geçiniyoruz saten inşallah uzatırlar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
En az 2500 olması lazım