Aile Destek Programı Başvurusu Yeniden Başladı (Aile Destek Paketi Paraları Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Aile Destek Programı Başvurusu Yeniden Başladı (Aile Destek Paketi Paraları Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?)

Ev hanımlarına, iş arayanlara, dar gelirlilere ayda 600 TL yardım için yeniden başvuru duyurusu geldi.

Haberler 20 Tem 2022 09:38 0
Aile Destek Programı Başvurusu Yeniden Başladı (Aile Destek Paketi Paraları Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?)

Aile Destek Paketi yeniden başvuru duyurusu geldi.

Aile Destek paketi başvuruları geçen ayın sonunda başlamıştı. Söz konusu yardım kapsamında dar gelirli vatandaşlara ayda 600 liraya kadar , 1 sene boyunca ödeme yapılacaktı. Başvuruların başlaması ile birlikte vatandaşlar, başvuru ekranına akın etti.

BAŞVURU ŞARTLARI

Aile Destek Programına başvuru yapmak isteyen vatandaşların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

  • Türk vatandaşı olması,
  • Yerleşim adresinin yurt dışında olmaması,
  • 18 yaşından büyük olması,
  • Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunmaması.

Yukarıdaki şartları taşıyan dar gelirli vatandaşlar, Aile destek programına başvuru yapabilecek. 

PARALAR NE ZAMAN YATACAK?

Aile Destek Programında en merak edilen konu paraların ne zaman hesaba yatacağı konusu oldu. Hükümete yakın Sabah Gazetesi, paraların yatırılması için talimatın geldiğini ve bu Cumaya , en geç gelecek hafta Cumaya kadar iller bazında paraların hesaplara yatırılacağına yer verildi.

YENİDEN BAŞVURU BAŞLADI

Aile Destek Programına başvuru yapıp başvurusu reddedilen kişiler için yeniden başvuru açıklaması geldi. Açıklamada, "Eğer 15 gün içerisinde başvuru yapmadıysanız veya herhangi bir süreci devam eden başvurunuz yok ise başvuru yapabilirsiniz." denildi. Yani 15 günden önce yaptığınız başvurunuz reddedildiyse yeniden başvuru yapabileceksiniz.

Yukarıdaki linke tıklayın. Daha sonra açılan sayfada KİMLİĞİMİ DOĞRULA kısmına tıklayın. Sonra kimlik numaranız ve e devlet şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranın sağ üst köşesinde yer alan YENİ BAŞVURU linkine tıklayın. Sonra karşınıza çıkan metnin altında bulunan kutucuğu işaretleyin ve Devam Et butonuna tıklayın. Daha sonra sizden istenen bilgileri girerek başvurunuzu tamamlayın.

'SÜREÇ DEVAM EDİYOR' YAZANLAR NE YAPACAK?

Başvuru sayfasında , başvurusu hala aktif görünenler, Süreç Devam Ediyor diyenlerin beklemeye devam etmesi gerekiyor. Ancak adaylar, SYDV'leri arayarak başvuru durumunu sorabilirler. 81 il ve İlçelerin SYDV İletişim bilgtileri için TIKLAYIN

Yukarıdaki linkte , ikametinizin olduğu il ya da ilçenin SYDV'sinin numarasını arayarak sürecin ne zaman biteceğini , başvuru durumunuzun ne aşamada olduğunu sorabilirsiniz. 

PARALARIN YATACAĞI TARİH NETLEŞİNCE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç