Aile Destek Programı Başvuru Ekranı Yeniden Açıldı: Ödeme Tarihleri Belli Oldu (E Devlet Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Aile Destek Programı Başvuru Ekranı Yeniden Açıldı: Ödeme Tarihleri Belli Oldu (E Devlet Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti)

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı açıklamada Aile Destek Programı başvurusunun yeniden açıldığı ve 2.4 milyon kişiye daha ayda 600 lira verileceğini söyledi.

Son Dakika 5 Eylül 2022 22:47 721
Aile Destek Programı Başvuru Ekranı Yeniden Açıldı: Ödeme Tarihleri Belli Oldu (E Devlet Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti)

Bakan Yanık açıkladı: 2.4 milyon kişiye daha e devlet'ten başvuru yapmaları durumunda destek verilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Yanık açıklamasında Aile Destek Programı kapsamında 2.4 milyon kişiye daha destek ödemesi yapılacağını söyledi. Bakan Yanık açıklamasında toplamda 1.6 milyon kişiye destek ödemesi çıktığını ve bu sayının 4 milyona çıkarılacağını söyledi. 

GELİR ŞARTI VAR!

Ev için gelir şartı olduğunu söyleyen Bakan Derya Yanık, "Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3'ü yani; 1.833,45 liranın altında olması durumunda dahil olunan gelir aralığına göre, haneye aylık 450, 500, 550 veya 600 lira olmak üzere destek vereceğiz. Şartların sağlanması halinde verilen destek yıllık 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında değişecek." ifadelerini kullandı.

YENİ AÇIKLAMA

Bakan Yanık yaptığı son dakika açıklamasında destek paketi ile ilgili "12 ay boyunca hane başı 450 ile 600 lira arasında destek sağlayacağız. Yıllık 5 bin 400 lira ile 7 bin 200 lira arasında değişecek. Onlara göre kimine 450 lira kimine 600 lira şeklinde destek sağlamış olacağız"  dedi.

ÖDEMELER BU HAFTA HESAPLARDA

Son açıklama da ödemelere ilişkin oldu. Bakan Derya Yank, Ağustos ayı ödemelerinin Eylül'ün ilk haftasında hesaplara yatırılacağını söyledi. Ödemeler 7 EYlül'de hesaplarda olacak. Siz de aşağıdaki yorum kısmından ilinizi ve paranın yatıp yatmadığını yazabilirsiniz.

2.4 MİLYON KİŞİ İÇİN YENİ BAŞVURU İMKANI

Şimdiye kadar 1.6 milyon kişiye verilen destek ödemesinin 2.4 milyon kişiye daha verileceğini söyleyen Bakan Yanık, başvurular için e devlet kapısını gösterdi. Bakan açıklamasında, "Bizim saha ziyaretlerimizde gördüğümüz husus; engelli yok, yaşlı yok hanede. Ama hanenin nüfus ve gelir dengesine baktığımızda onun bir parça desteklenmesi lazım. Şartlarının iyileştirilmesi lazım. Hiçbir mazereti yok; ama desteklenmesi lazım. Bizim aradığımız standart sosyal refaha yetişemiyor. O zaman dedik; 'biz haneleri destekleyelim, bu ailelerimize bir parça omuz verelim.' Türkiye Aile Destek Programı böyle çıktı ortaya. Program kapsamında ilk ödemelerimizi 29 Temmuz'da yaptık. İlk ödemede 831 bin 383 hanemize 427 milyon lira ödemişiz. Bu programa emekliler, çalışanlar, esnaf, zanaatkar ve özel sektör çalışanları da dahil edildi. Aylık kazanç ailelerin net asgari ücretin 1/3’ünden az olacak. Kriterimiz sadece bu. Çalışıyor olması, emekli olması efendim özel sektörde çalışıyor olması önemli değil. Kişi başına düşen gelir hanede 1/3’ünden aşağıdaysa o zaman diyoruz ki 'biz destekleyelim.' Başvurular geldikçe de incelemeye, değerlendirmeye alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Başvurusunu yapmak isteyenlerin e Devlet kapısı üzerinden müracaatını tamamlaması gerekmektedir. 

Linke tıklayın ve açılan sayfada sağ üstte bulunan YENİ BAŞVURU butonuan tıklayarak başvurunuzu internet üzerinden yapın. 

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (721)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bende temmuz da başvurdum hala yatmadın
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
28 Haziran'da başvuru yaptım hâlâ süreç devam ediyor diyor asgarî ücretle çalışan 4 kişilik bir aileyiz neyimi araştırıyorlar bu kadar çok merak ediyorum
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bende yaklaşık 20 gündür basvurmuşum daha yatmadı diyarbakır
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Devletimiz veriyor.Allah eksikligini vermesin.Ancak İlçedeki Vakıf görevlileri keyfi istedigine veriyor,keyfi istemedigine vermiyor.Vakıf yetkililerine kaldıysa vay halimize
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
3 aya yakındır başvuru yaptım hala Yatmadi. Ağrı