Aile Bakanlığı'ndan 29.5 milyon TL'ye araç kiralaması iddialarına cevap
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Aile Bakanlığı'ndan 29.5 milyon TL'ye araç kiralaması iddialarına cevap

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 29.5 milyon liraya araç kiralama iddialarına cevap verdi.

Taşıt 8 Nisan 2024 0
Aile Bakanlığı'ndan 29.5 milyon TL'ye araç kiralaması iddialarına cevap

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan 29 milyona araç kiralandı haberlerine açıklama geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bugün sosyal medya üzerinde çıkan haberler sonrası bir açıklama yaptı. Bakanlık, sosyal medya üzerinde ve bazı haber sayfaları üzerinde yayınlanan 29.5 milyon liraya yeni araç kiralama ihalesi yapıldı iddialarının detaylarını paylaştı.

Bakanlık, bunun yanlış olduğunu söyledi ve tamamen şeffaf şekilde yapılan ihale sonrası kullanım süresi dolan araçların yerine daha düşük donanımlı olanların alındığını bildirerek şu ifadeleri kullandı:

"Bugün bazı basın yayın organlarında “Bakanlığımıza ait yapılan araç kiralama” işlemine ilişkin kamuoyunu yanlış yönlendirmeyi amaçlayan çeşitli iddialara yer verilmiştir.

Bakanlığımızın hizmetindeki kiralık araçlara yönelik daha önceki yıllarda yapılan sözleşmenin süresinin dolması nedeniyle yeni bir sözleşme imzalanmasına gerek duyulmuştur.

Tamamen şeffaf ve usulüne uygun şekilde gerçekleştirilen ihale sürecinin ardından, kullanım süresi dolan araçlar yerel üretimi önceleyen ve mevcut araçların daha düşük donanımlarıyla değiştirilmiştir.

Ek yeni bir unsur taşımayan ve geçmiş sürecin devamı niteliğindeki sözleşmede kamu kaynaklarının dikkatli kullanımı konusunda azami hassasiyet gösterilmiştir.

Bakanlık olarak tasarruf konusundaki hassasiyetimizi gerçekleştirdiğimiz şeffaf ve usulüne uygun uygulamalarımızla kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.

Oluşturulmak istenen algının tamamen gerçek dışı olduğunu kamuoyuna saygıyla duyururuz"

Bakanlık, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını, daha düşük modelde araç alımı yapıldığını söyleyerek söz konusu iddiaları ve haberleri yalanladı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç