Aile Bakanı: Memur Alımında Torpil Yapmadık
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Aile Bakanı: Memur Alımında Torpil Yapmadık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık , memur alımı için önemli açıklamada bulundu ve torpil yapılmadığını söyledi.

Kamu 19 Mayıs 2022 18:04 0
Aile Bakanı: Memur Alımında Torpil Yapmadık

Aile Bakanlığı, kamu personeli alımında torpil yapılmadığını söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bir son dakika açıklamasında bulundu ve kamu personeli alımında torpil yapılmadığını söyledf. CNN Türk ekranlarında Dicle Canova'nın sunumu ile ekranlara gelen programa katıldı ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

CNN Türk'e konuşan Bakan Yanık, geçen haftalarda sonuçları açıklanan kamu personeli alımında mülakatta torpil yapıldığı iddialarına değindi. İşe alımlarda ‘mülakatta kasıtlı eleme’ iddiaları son günlerde ciddi oranda arttı. Ciddi oranda artan mülakatta torpil iddiaları sonrasında açıklama yapan Bakan Yanık, “İşe alım mülakatlarında kesinlikle 'torpil' yok. KPSS puan ortalaması 81.15 mülakat ortalaması 84.85. Süreci çok şeffaf şekilde yürüttük. Bizim işimizde kriter tek başına KPSS olamaz. Adayların puanları arasında büyük uçurumlar yok. Mülakatı geçmek için rüşvet iddiası tümüyle yalan. Tercih başvuruları cuma ya da pazartesi olacak” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

KPSS puanı 86 -87 seviyesinde olan adaylara mülakatta 50 puan verilmesi ciddi oranda tepki çekmiş ve adaylar, personel alımı sonuçlarının iptal edilmesini ve yeniden yapılmasını istedi. Ancak daha önce de bakanlık açıklama yapmış ve söz konusu iddiaları reddetmişti. 

Adaylar ise sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarda mülakat sonuçlarına tepki gösterdi. Biz de FİNANS7.COM olarak bu konuda adayların sesini duyuran bir haber yazdık. İlgili habere gitmekedtaylara göz atmak için lütfen TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç