Ahmet Sözcan: Emekliye Temmuz'da ek zam, refah payı zammı yok
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ahmet Sözcan: Emekliye Temmuz'da ek zam, refah payı zammı yok

Ahmet Sözcan yaptığı son dakika açıklamasında emeklilere herhangi bir ek zam yapılmayacağını söyledi.

Emekli Haberleri 25 Haz 2024 0
Ahmet Sözcan: Emekliye Temmuz'da ek zam, refah payı zammı yok

TGRT Haber Ankara haber koordinatörü Ahmet Sözcan'dan emekli zammı açıklaması.

Milyonlarca emekli Temmuz ayında ne kadar maaş zammı alacağını büyük bir merakla beklerken bir son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada emeklilere ek zamda kötü haber verildi. Peki emekli maaş zammı ne kadar olacak?

6 aylık enflasyon 3 Temmuz'da belli olacak

6 aylık enflasyon rakamları 3 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacak. Yılık ilk yarısının enflasyon rakamlarının belli olması ile birlikte SSK ve Bağkur emeklilerine, gerçekleşen enflasyon kadar bir maaş zammı yapılacak. Beklentilere göre maaş zammının yüzde 25 ila 26 arasında olacağı belirtiliyor.

Seyyanen zam olmazsa birçok kişi zam alamayacak

Kök maaşı 10 bin liranın altında kalan emeklilerin 10 bin liralık maaş kısmına değil kök maaşına zam gelecek. 8 bin TL kök maaşı olana 2 bin TL de SGK veriyordu. 8 bin TL'ye yüzde 25 zam gelirse 2 bin lira artışla kök maaş 10 bin lira olur. Bu durumda SGK desteği sona erer ve maaş 10 bin lira olur v eemekli herhangi bir zam almaz.

"Seyyanen zam yok!"

TGRT Ankara Haber Koordinatörü Ahmet Sözcan yaptığı son dakika açıklamasında emeklilere ek bir zam yapılmayacağını, refah payı zammı olmayacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Emekli maaşlarına sadece 6 aylık enflasyon oranı kadar zam yapılacak. % 25-26 bandında. Emeklilere seyyanen zam veya refah payı öngörülmüyor. Ekonomi yönetimi buna gerekçe olarak enflasyonla mücadele programını gösteriyor"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç