Ahmet Özal, Türkiye İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ahmet Özal, Türkiye İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı oldu

Son dakika: 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal Türkiye ittifakı Cumhurbaşkanı adayı oldu.

Haberler 17 Mart 2023 20:39 0
Ahmet Özal, Türkiye İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı oldu

Son dakika: 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal Türkiye ittifakı Cumhurbaşkanı adayı oldu.

Yeşilköy'de bir otelde 'Türkiye İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Tanıtım Toplantısı' düzenlendi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, Türkiye İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı.

Herkese eşit bir Cumhurbaşkanı olacağını ifade eden Özal, "Türkiye İttifakı beni Cumhurbaşkanı adayı gösterdi. Bana güvenen herkese teşekkür ederim." dedi.

Ahmet Özal Kimdir?

3 Aralık 1955 tarihinde Ankara‘da doğmuştur. Aslen Malatya‘lıdır. Tam adı Tevfik Ahmet Özal’dır. Babası 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, annesi Semra Özal‘dır. Zeynep adında ablası ve Efe adında kardeşi vardır. ilkokulu Ankara’daki Çankaya İlkokulu’nda okudu. Ortaokul ve lise bire kadar Yükseliş Koleji‘nde okuduktan sonra lise ikiden itibaren Amerika‘da okudu. Üniversiteyi Amerika’da North Carolina State Üniversitesi‘nde okudu. Sonrada ekonomi konusunda Master yaptı. 1979 yılında iş hayatına atıldı. IMF‘de üç yıl çalıştı. Turgut Özal‘ın ilk kabinesini kurduğu 1983-84 yıllarında Türkiye’ye döndü.

1 Mart 1989 tarihinde İsviçre ve Avusturya arasında yer alan Lichtenstein‘da faaliyet gösteren Magic Box adıyla Türkiye’nin ilk özemuştur. 1990 yılında Magic Box kanalına Cem Uzan‘ın ortak olmasıyla Star 1 adıyla yayınına devam etti. Ahmet Özal, 1992 yılında Star 1 ortaklığından ayrılarak 4 Ekim 1992 tarihinde Kanal 6‘yı kurmuştur. 1995 yılında Mehmet Ali Ilıcak ile ortak oldu. Kanal 6’yı 1998 yılında iş adamı Korkmaz Yiğit‘e sattı. Kanal birkaç el değiştirdikten sonra 2004 yılında tekrar Ahmet Özal’a geçti. 10 Mayıs 2007 tarihinde kanalı kapattı.

18 Nisan 1999 tarihinde yapılan seçimlerde 21. dönem Malatya bağımsız Milletvekili oldu. Ahmet Özal, bir süre sonra Mesut Yılmaz‘la aralarındaki küslük ortadan kalkınca babasının partisine katıldı. Orada umduğunu bulamayınca da 2003’te hem ANAP‘tan hem de siyasetten uzaklaştı.

Anavatan Partisi‘nin 2009 yılı mahalli seçimlerde İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı olmuştur. Demokrat Parti Genel Başkanvekili olarak da görev yapmıştır.

Ahmet Özal, Elvan Özal ile evlidir. İki çocuğu vardır. Merve adında bir kızı vardır.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç