Ahmet Nur Çebi: 'Devlet 184 Milyon TL Vergi Borcumuzu Sildi'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ahmet Nur Çebi: 'Devlet 184 Milyon TL Vergi Borcumuzu Sildi'

Son dakika haberi: Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi yaptığı son dakika açıklamasında, devletin , Beşiktaş'ın 184 milyon vergi borcunu sildiğini söyledi.

Spor 29 Mayıs 2022 11:19 7
Ahmet Nur Çebi: 'Devlet 184 Milyon TL Vergi Borcumuzu Sildi'

Devlet , Beşiktaş'ın 184 milyon lira vergi borcunu sildi.

Beşiktaş Başkanı Çebi bir son dakika açıklaması yaptı. Düzenlenen olağan ve idari genel kurul toplantısında konuşan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş'ın silinen vergi borcuna dair önemli ifadeler kullandı. 

"1 MİLYAR TL KUR FARKI VE FAİZLER"

Çebi konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Devir teslimde, bağımsız kurumdan alınan borç-alacak raporlarıyla belirlenen borç 3 milyar TL'ydi ve 300 milyon daha da üstüne eklenmesi gereken miktardı. Borç 3.3 milyar TL iken, şu anda borcun 4.3 milyar TL olduğunu görüyoruz. Keyifsiz bir durum. Geldiğimiz süre içinde ödenen kur farkı ve faizler, 1 milyar TL." dedi.

"ARTMAYAN 4.3 MİLYAR TL BORÇ BİR BAŞARIDIR"

Çebi açıklamasının devamında eski borçlardan kaynaklı borçlarının hala devam ettiğini söyleyerek, "Eski borç ve yükümlülüklerden kaynaklı faizleri hesapladığınızda zaten 4.3 milyar TL beklenen bir başarıdır ve borç artmamıştır. Dönemimizdeki gelirlerimiz 1.8 milyar TL'dir, giderlerimiz de 1.8 milyar TL'dir. Geldiğimiz günden bu yana söylediğimiz denk bütçeyi biz sağladık. Ama bizden kaynaklanmayan faiz ve kur farkından kaynaklanan miktar, borcun arttığını göstermektedir." dedi. 

Çevi açıklamasının devamında, "Yürüyen borçların içinden sildirdiğimiz yaklaşık 6-7 milyon euro civarı indirim aldık. Vergi konusunda sırtımızda olan 200 milyonluk yükün hemen hemen büyük bir kısmından kurtulmak için verdiğimiz mücadelenin Beşiktaş'a ne kadar faydalı olduğunu görüyoruz. Yıllardan beri problem olarak camianın sürekli konuştuğu, Yıldırım Demirören'in alacağıyla ilgili de uzlaşma sağlandı.

Vergiden 200 milyon, bize hizmet verenlerden silinen 100 milyon, bağış yapanlardan 100 milyon, Yıldırım Demirören'in silinen alacağını alt alta koyduğunuzda 500-600 milyon TL yapıyor." dedi.

"ALLAH YAPANDAN RAZI OLSUN 184 MİLYON TL VERGİ BORCUMUZ SİLİNDİ"

Beşiktaş'ın silinen vergi borçlarına da değinen Çebi, "200 milyonluk vergi borçlarını, 16 milyon liraya indirdik. Ankara'ya git gel... Yalvardık, yakardık. Allah yapanlardan da razı olsun. Diğerlerine de yapıldı ama bizi hakikaten sevdiler ve gereğini de yaptılar: Ayrıca uzun vadeli sporcu kontratları yapılmadı. Bir önceki dönemde imzalanan kontratlarla verilen mücadelelere bakınca da başarılı olduğumuzu söylemek istiyorum" dedi.

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kyklarıda sil devlet
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
12 bin kyk var onuda sil ozaman devlet
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
O kadar KYK borçlu olan insan var onların borcunuda silsin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İşçiden kesmeyeceklerdi asgari tutar kısmından ondan bile kesiliyor vergi villalarda oturan adamların vergisini silin halk var enayi eline maaşı geçmeden vergisi kesilen
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Helal etmiyorum