Ahmet Dursun: Almanya'da Domates 72 Lira
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ahmet Dursun: Almanya'da Domates 72 Lira

Ahmet Dursun'un tepki çeken sosyal medya paylaşımında Almanya ile Türkiye 'de fiyatlar karşılaştırıldı.

Finans Magazin 21 Nisan 2022 11:24 3
Ahmet Dursun: Almanya'da Domates 72 Lira

Ahmet Dursun'dan Türkiye Almanya karşılaştırması.


Eski milli futbolcu Ahmet Dursun, sosyal medya hesabı üzerinden bir son dakika açıklaması yaptı. Hikayeler kısmından bir paylaşım yapan Ahmet Dursun, Türkiye ile Almanya arasında bir ekonomik kıyaslama yaptı ve Türkiye'nin Almanya'dan daha ucuz olduğunu dile getirdi.


HAYAT PAHALILIĞI

Son dönemlerin birinci gündem maddesi hayat pahalılığı. Marketlerde benzin istasyonlarında, kasaplarda her şey ateş pahası olmuş durumda. Eskiden kilo kilo alınan ürünler şimdi ancak tane ile alınabiliyor. Öyle ki artık pazar tezgahlarında bile pos cihazları var. Pazarcılar , nakit alış veriş yapamayan, parası olmayan vatandaşlar için pos hizmeti vermeye başladı.


AHMET DURSUN PAYLAŞTI

Almanya'da olan eski milli futbolcu Ahmet Dursun, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. Dursun paylaşımında Almanya'da market raflarındaki fiyatları TL cinsine çevirdi ve Almanya'da hayatın aslında hiç ucuz olmadığını , daha kötü olduğunu söyledi. İşte söz konusu o paylaşımda geçen ifadeler:


Ahmet Dursun, Almanya'da marketlerde 1 kilo salatalığın 2.99 Euro olduğunu ve bunun karşılığının 50 lira olduğunu söyledi.


1 kilo domates fiyatının ise 4.49 Euro yani 72 liraya denk geldiğini söyleyen Dursun, Cherry domatesin kilosunun ise 7.99 Euro seviyesinde, yani 127 lira olduğunu söyledi.


Ahmet Dursun söz konusu paylaşımının altına da "Almanya'da hayat ne kadar ucuz değil mi" şeklinde kinayeli bir söz bıraktı.



Ahmet Dursun'un bu paylaşımı kısa sürede sosyal medya üzerinde en çok konuşulan konular arasında yer alırken tepkiler çekti. İşte o tepkilerden bazıları:


"Keşke Almanya’daki asgari ücretin TL karşılığını da yazsaydın. Algı yapmayı bırakın artık gurbetçi Ahmet Dursun


Almanya'da 1 kilo domates 70 lira ama çalışanların maaşı da ortalama 40 bin lira. Maaşı neden paylaşmıyorsun.


Almanya’da asgari ücret 1621 Euro.

TL olarak yaklaşık 25,984 TL yapıyor.

Türkiye’de asgari ücret 4250 TL.

Yaklaşık olarak 265 Euro yapıyor.


Gel ülkene ahmet dursun oradan konuşmak kolay olsa gerek


Ahmet Dursun iki gün önce survivor nisaya destek storysi atmıştı şimdi de euroyu tlye çevirip domates atmış. Birim fiyatı mantığını anlasa oturup ağlar onlarınki domatesse bizimki altın kaplama çeri mi diye


Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
ahmetin matematik hocasina saygilarimi sunuyorum sorun ahmetin beyninin geri calismasi turkiyede saatlik ucret uzerinden saatlik ucret 17 tl yani almanyada 6.5 euro yani 6.5x14 (euro degeri)=91 tl yani adamlarin 1 saatte aldigi domatesi 5 saatte aliyoruz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hep oyle oluyo zaten o kadar her sey pahalliki almanyada ondan genlerimiz yaslilarimiz almanyada yurt disinda calismak icin ulkeden gitmenin yollarini ariyor!.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
yani ahmet sana bir çok sey derdimde infazim var senin için yanmasin ama 5 sene sabirli olacak infazimin bitmesini beklicem ve sana o zaman gönul rahatligiyla soylicem içimdekilerini. aman canim şunun şurasinda infazimin bitmesine ne kaldi ki 4 yil 11 ay 29 gun sonra cevabin bende ahmetçik