Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nurullah OKUMUŞ Atandı: Kimdir?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nurullah OKUMUŞ Atandı: Kimdir?

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nurullah OKUMUŞ atandı.

Resmi Gazete Haberleri 15 Eylül 2022 08:54 0
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nurullah OKUMUŞ Atandı: Kimdir?

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne Prof. Dr. Nurullah Okumuş rektör olarak atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile bugün yayınlanan kararda Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Nurullah Okumuş atandı.

Prof. Dr. Nurullah Okumuş Kimdir?

Prof. Dr. Nurullah Okumuş, 1972‘de Aydın, Çine’de doğdu. 1995 yılında Hacettepe Üniversitesi’nden mezun oldu ve 2000 yılında Ankara Dr. Sami Ulus Kadın-Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı oldu. 2005 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde neonatoloji uzmanı olan Okumuş, 2006 yılında Teksas Çocuk Hastanesi (Houston-ABD), neonatoloji bölümünde gözlemci doktor olarak çalıştı. Dr. Okumuş, 2010 yılında Doçent ve 2015 yılında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde Profesör unvanı almış olup halen T.C. Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin öğretim üyesi kadrosunda yer almaktadır.

Prof. Dr. Nurullah Okumuş, 2011-2016 yılları arasında Dr. Sami Ulus Kadın Doğum ve Çocuk Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Hastane Yöneticisi olarak görev yaptı.

2016-2017 yıllarında Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü olarak görev yaptı.

Prematüre Bebek Koalisyonunun (PremaTürk) kurucusu ve başkanı olan Dr. Okumuş, 2014 yılından itibaren Türkiye Milli Pediatri Derneği yönetim ve danışma kurulu üyelikleri ve 2016 yılından itibaren de Türk Neonatoloji Derneği yönetim kurulu üyeliği yapmıştır

 Evli ve çocuklu olan Dr. Okumuş, İngilizce bilmektedir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç