Af ve İzin Konusunda Mahkum Yakınlarının Takdir Toplayan Durumu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Af ve İzin Konusunda Mahkum Yakınlarının Takdir Toplayan Durumu

Açık cezaevi iznindeki mahkumlar ile mahkum yakınlarının sosyal medya üzerindeki organize paylaşımları dikkat çekiyor ve seslerinin duyulmasını sağlıyor.

Haberler 8 Nisan 2022 12:09 48
Af ve İzin Konusunda Mahkum Yakınlarının Takdir Toplayan Durumu

Af ve açık cezaevi izinlerinin uzatılması için paylaşım yapan mahkumlar ile mahkum yakınlarının Twitter'da yaptığı organizasyonlar büyük takdir topladı.


Açıklanan 2020 yılı resmi verilerine göre Türkiye genelinde cezaevlerinde 297 bin 19 tutuklu ve mahkum bulunuyor. Bu tutuklu ve mahkumların 285 bin 433'ü erkek, 11 bin 586'sı ise kadınlardan oluşuyor. 2020 yılı Mart ayından bu yana bu mahkumlardan 90 bini izindeler. Pandemi nedeniyle açık cezaevinde kalan ve açık cezaevine ayrılan mahkumlar izne gönderildi. İzinlerinde dışarıda olan mahkumların dışarda geçirdiği bu süreler infaz süresinden sayılıyor.


AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ SONA ERİYOR

Geçtiğimiz Kasım ayında Adalet Bakanı, açık cezaevi izinlerinin artık uzatılmayacağını söylemiş, ancak gelen yoğun talepler sonrası 30 Kasım'da bitecek izinler 6 ay daha uzatılmıştı. Adalet Bakanlığı'na verilen 6 aylık uzatma yetkisi son defa Mart ayının sonunda kullanıldı ve açık cezaevi izinleri 31 Mayıs 2022 tarihine kadar uzatıldı. Eğer 31 Mayıs tarihine kadar TBMM'de bu konuda bir çalışma yapılmaz ise açık cezaevi izinleri sona erecek ve izinde olan mahkumlar geri çağrılacak. 2 yıldır dışarıda olan ve hiçbir suça karışmadan hayatlarını sürdüren, iş bulan, aile kuran mahkumlar ise bu sürenin uzatılmasını istiyor. Sürenin uzatılmasının yanı sıra hiçbir suça karışmamışlar için kalan sürenin denetime eklenmesi talebi var.


Bunun yanı sıra kapalı ceza infaz kurumlarında kalan mahkumların yakınları ise af taleplerini sosyal medyadan duyurmaya çalışıyor.


SOSYAL MEDYADA İYİ ORGANİZE OLUYORLAR

Açık cezaevi izinlerinin sonuna gelinmesi ve seçimlerin yaklaşması ile birlikte mahkum ile mahkum yakınları sosyal medya üzerinde organize olup seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyor. Özellikle Twitter üzerinde paylaşım yapan mahkum ile mahkum yakınlarının bu talepleri yetkililer tarafından görülüyor ve fark ediliyor.


Sizce açık ceza infaz kurumlarından izinli ayrılan mahkumlar için ne yapılmalı? Af gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından bu konudaki düşüncelerinizi yazabilirsiniz.


Mahkumların izinleri ve af konusunda açıklama geldiğinde Finans7.com olarak takipçilerimizle paylaşacağız. Siz de haberdar olmak için takipte kalın.


Yorumlar (48)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
Çok iyi olur
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Gerçekten çıkması lazım bu insanlar topluma Hazırlanması lazım
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Af gelsin artık
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Af gelsin artık yavrulariza kavuşalım yeter artık uyku uyuyamaz olduk
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Mutlaka af çıkmalı izinler uzatilmali