Af Bekleyen Mahkum ve Mahkum Yakınlarına Kötü Haber: Seçimden Sonraya Kaldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Af Bekleyen Mahkum ve Mahkum Yakınlarına Kötü Haber: Seçimden Sonraya Kaldı

Son dakika haberi: Mahkum ve mahkum yakınlarını ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Bakan Bozdağ, infaz düzenlemesinin seçim sonrasına kaldığını söyledi.

Haberler 9 Kasım 2022 13:54 1
Af Bekleyen Mahkum ve Mahkum Yakınlarına Kötü Haber: Seçimden Sonraya Kaldı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan infaz düzenlemesi açıklaması: Mahkumları ilgilendiren düzenleme seçimden sonra gelecek.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı son dakika açıklamasında yeni infaz düzenlemesinin ne zaman geleceğine dair son bilgileri paylaştı. Bakan Bozdağ seçim sonrasını işaret etti.

MEclise gelecek yeni düzenlemeye değinen Bakan Bozdağ, "Arabuluculuğun kapsamını genişleten adımlar atacağız. Bu kapsamda kira ile ilgili anlaşmazlıkları arabulucular çözecek. Kat mülkiyeti kanunundan çıkan uyuşmazlıklar arabulucuya gidecek. Komşuluk hukukundan kaynaklı anlaşmazlıklar da arabulucuya gidecek. Komşuların, Kat Mülkiyeti Kanunundan kaynaklanan itilaflar nedeniyle mahkeme kapılarına gitmelerini istemiyoruz. Ondan önce arabulucu üzerinden kısa süre içinde çözmelerini arzu ediyoruz. Bu bizim kültürümüze de uygun düşen bir düzenleme. Henüz netleştirmediğimiz ve istişarelerin devam ettiği konular üzerinde de çalışmalar devam ediyor. Yargı Paketinde vatandaşı memnun edecek düzenlemeler var. Yargı paketi içinde ilk kez uygulanacak iki ayrı uygulama var; ancak istişare ve onay alacak yerler var. Onun için şimdilik açıklama doğru olmaz. Vatandaşlarımızın hepsinin takdirini toplayacak iki konu var. Aralık ayı başında taslak metnimizi Meclisimize AK Parti grubuna vereceğiz. Meclis takvimini de onlar belirleyecek." dedi.

İNFAZ SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİK

İnfaz düzenlemesi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü söyleyerek açıklamasını sürdüren Bakan Bozdağ, bunun için bir komisyon kurulduğunu söyledi ve infaz düzenlemesinin yeni yargı paketinde olmadığını söyleyerek, "İnfaz düzenlemesi yargı paketinde yok. Bu düzenlemeyi uzun vadede düşünüyoruz. Bu konuda bir 'bilim komisyonu' kurduk. Geçen hafta bu komisyonla ilk toplantımızı yaptık. Bilim Komisyonu bizim infaz sistemimizi ele alan bir çalışma yapacak. Seçimden sonra infazla ilgili konularda önemli adımlar atacağız. İnfaz sistemimizin özellikle ıslah, rehabilitasyon, topluma kazandırma, denetimli serbestlik uygulamasını daha verimli, yararlı hale getirme konusunda, bir takım yeni düzenlemeleri içerecek. İnfaz sistemiyle ilgili köklü bir zihniyet değişimi sayılabilecek reform çalışması yürütülüyor. Cezasızlık algısını ortadan kaldırmak maksadıyla bugün bazı ülkelerde, Hollanda başta olmak üzere; cezası düşük olan suçlarda yargılama usulü de çok hızlı ve farklı. Cezaların yatarı da farklı. Şimdi biz bunlar üzerinde de duruyoruz. Toplumda cezasızlık algısına neden olan suçlarla ilgili 'yeni bazı cezalar üzerinde durma ve başka cezalar olabilir mi?' bunlar üzerinde çalışıyoruz. Biz cezasızlık algısını ortadan kaldıracak önemli bir değişiklik yapma hazırlığı içerisindeyiz. Cezası az olan suçlarla ilgili yeni bir cezalandırma, yeni bir usul, hızlı yargılama üzerinde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
yeter artik icerde yatan binlerce mahkum var yazik verin artik su ceza indirimi herkes on7 bekliyor