Adnan Oktar Davasında Yeni Gelişme: 'O İçerdeyken Biz Dışarıda Olamayız'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Adnan Oktar Davasında Yeni Gelişme: 'O İçerdeyken Biz Dışarıda Olamayız'

Adnan Oktar Örgütüne yönelik devam eden soruşturma kapsamında İStinafın kararına yapılan itiraz sonrası 68 sanıktan 61'i hakkında tutuklama kararı verildi.

Haberler 30 Mart 2022 13:20 0
Adnan Oktar Davasında Yeni Gelişme: 'O İçerdeyken Biz Dışarıda Olamayız'

Son Dakika Haber: Adnan Oktar Suç örgütüne yönelik soruşturmada geçtiğimiz gün 61 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 61 sanıktan yakalanan 50 kişi , ifadelerinden sonra tutuklandı. Tutuklananlardan bazıları, Adnan Oktar içerdeyken içeri girmede bir sıkıntı olmadığını söyledi.


İstanbul'da görülen Adnan Oktar davasında İStinaf, 61 kişi hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Bu karar sonrası polis ekipleri harekete geçti ve belirlenen adreslere eş zamanlı şekilde operasyonlar başlatıldı. Başlatılan operasyonlarda 61 kişiden 50'si yakalandı ve emniyete getirildi.


Emniyete getirilen 50 kişinin ifadesi alındı ve ifadelerinin alınmasının ardından 50 kişi de tutuklanıp cezaevine gönderildi. İfadesi alınanlardan bazılarının ifadeleri dikkat çekti. Bazıları emniyetteki ifadelerinde "Adnan Oktar içerdeyken bizim de içeride olmamızdan şikayetimiz yok" dedi.


Adnan Oktar davasında İstinaf, yerel mahkeme tarafından verilen cezaları incelemişti. 215 sanıklı dava dosyasında beraatten 9 bin 803 yıla kadar hapis cezaları vardı. İstinaf, yerel mahkemenin hatalı değerlendirmesi sonrası hüküm kurduğuna kanaat getirdi ve kararı usulden bozdu. Dosyanın bozulması sonrası 68 sanık , tutuklu geçirdikleri süre göz önüne alınarak tahliye edildi. Adnan Oktar ile 15 kişinin ise tutukluluklarını devamına karar verildi.


Tahliye ediolen 68 kişi için savcı itirazda bulundu ve bu kişilerden 61'i hakkında yine yakalama kararı çıkarılmıştı.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç