Adli Kontrol, Denetimli ve Hükümlüler Parmak İzi İle Anlık Takip Edilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Adli Kontrol, Denetimli ve Hükümlüler Parmak İzi İle Anlık Takip Edilecek

Kastamonu 'da hayata geçirilen sistem ile artık adli kontroldekiler, hükümlüler ve denetimde olanlar anlık takip edilebilecek.

Haberler 29 Mart 2022 22:04 0
Adli Kontrol, Denetimli ve Hükümlüler Parmak İzi İle Anlık Takip Edilecek

Hükümlü veya adli kontrolde parmak izi ile anlık takip yapılacak.


Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü ve Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı arasında bir protokol imzalandı. İmzalanan protokol ile Denetimli Serbestlik Parmak İzi Kontrol Sistemi projesi hayata geçirildi. UYAP sistemine entegre edilen söz konusu uygulama evrak yoğunluğunu azaltacak ve suiistimallerin de önüne geçecek.


Söz konusu projenin tanıtıma Kastamonu Valisi Avni Çakır, Kastamonu Belediye Başkanı Sayın Rahmi Galip Vidinlioğlu, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, Kastamonu İl Emniyet Müdürü Necati Denizci ve il protokolü katılımda bulundu.


Söz konusu proje hakkında konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan , teknolojinin hayatın her yerinde olduğu gibi bu alanda da kullanılacağını söyledi ve mahkemelerin bazı durumlarda tutukluluk yerine adli kontrol verebildiğini söyleyerek, "Adli kontrol çerçevesinde hükümlüler belirli yerlere müracaat edilmesi gerekiyor. Bu belirli yerler dediğimiz yerler polis karakollarımız oluyor. Bu çerçevede şahıslar karakola gittiklerinde imza atıyorlardı. Bu parmak izi uygulamasına geçmemiz ile birlikte artık kırtasiyeciliği kaldırıyoruz. Şahıs polis merkezine giderek parmağını basıyor. Bu uygulama ile şaibe ortadan kalkıyor. Şu anda parmak izi incelemesinden faydalanacak 290 hükümlümüz bulunuyor. Aynı zamanda Covid-19'dan ötürü izinli olan hükümlülerimiz de var. Covid-19 izni bittikten sonra 400 civarında hükümlümüz olacak. Ekstra bir yoğunluk olacaktı. Bu uygulama ile birlikte yoğunluk yaşanmayacak. Bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


Parmak izleri, kişisel bilgiler ve denetim planı ilk kayıt aşamasında alınacak ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ndeki sunucuya aktarılacak. UYAP'a entegre edilecek sistem sonrası adli kontrol kararı verilen, şartlı tahliye edilenler ıslak imza yerine parmak izi tanıma cihazıyla yapılan işlemle yükümlülüklerini yerine getirmeye başladı. Sanık, şüpheli ve hükümlülerin parmak izlerinin kullanılmasıyla denbetimler daha etkin şekilde yapılacak ve denetimli serbestlik müdürlüğü görevlileri, sisteme bağlı bilgisayar üzerinden ve polis merkezlerinde parmak izlerini tanıtan yükümlüleri anlık takip edebilecek.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç