Aday Kim Olacak: İmamoğlu ve Mansur Yavaş Adaylarını Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Aday Kim Olacak: İmamoğlu ve Mansur Yavaş Adaylarını Açıkladı

Adaylık için en çok konuşulan iki isim İmamoğlu ve Yavaş'tan son dakika açıklaması geldi.

Siyaset 23 Eylül 2022 15:06 8
Aday Kim Olacak: İmamoğlu ve Mansur Yavaş Adaylarını Açıkladı

İmamoğlu ve Mansur Yavaş paylaştı: Aday netleşti.

İstanbul Büyükşehir Beleidye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan eş zamanlı paylaşımlar geldi. İki isim yaptıkları paylaşımlarda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek mesajları verdiler.

İMAMOĞLU

Ekrem İmamoğlu Twitter adresi üzeirnden yaptığı son dakika açıklamasında "Her koşulda Sayın Genel Başkanımızın #yanındayım" dedi.

MANSUR YAVAŞ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise yaptığı paylaşımda "Adil yarınlar, huzurlu bir gelecek için her zaman yanınızdayım." dedi.

ADAYLIK İÇİN EN ÇOK KONUŞULAN İSİMLER ARASINDA

Muhalefetin ortak adayı olarak en çok konuşulan simler arasında Ekrem İmamoğlu ile MAnsur Yavaş yer alıyor. Ancak art arda yapılan bu paylaşımlarla iki ismin aday olmaktan vazgeçtiği ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekledikleri şeklinde yorumlandı. 

ADAY TARTIŞMASINDA SON AÇIKLAMA BABACAN'DAN GELMİŞTİ

Aday kim olacak sorusuna DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, “Temel politika alanları ile ilgili başlıklar ne olmalı. 6 parti birlikte koordinasyon içinde nasıl çalışır. Bu konudaki çalışmayı da bitirmek üzereyiz. Tabii ki diğer partiler de üzerinde çalışacaktır. Çok sayıda alternatif üretilebilir. Ortak cumhurbaşkanı adayının bir söylem birliği içinde olması lazım. Örneğin ortak adaya ilk günden ekonomi, göç sorunu sorulacak. Kendi görüşleri, ortak adaylığını destekleyen partilerle ters düşebilir. Ama "Dur ben partiye sorayım" demesi durumunda vatandaşın güvenini kazanmakta zorlanır. Anlattığım tüm bu mutabakat çalışmaları, ileride olabilecek ihtilafları bugünden önleme çabası” şeklinde cevap verdi.

ERDOĞAN BİZ İŞİMİZE BAKIYORUZ

Bugün Cuma namazı çıkışında 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı hakkında gelen souya Cumhurbşakna Erdoğan "Bizi ilgilendirmiyor. Biz işimize bakıyoruz" şeklinde yanıt verdi.

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Mansur yavaş olmazsa cumhur başkanı erdogandır nokta
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
:)))))))))
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İnşallah Kemal bey aday olur. Onca söz verdi. Demirtaşa özgürlük istiyoruz. Şeref madalyası istiyoruz. Herkes bakanlık yaptı ne var yani hdp de bakanlık yapsa. Adalet, iç işleri ve dış işler bakanlığı. Demirtaşın nesi eksik. Sözünde dur CHP
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bunlar el birliği ile ülkeyi satıyor muhalefet diye bişey yok halkı kandırıyorlar halkın istediği kimse o aday neden olmuyor saçmalık
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Secim gene kazanan akp hayirli olsun kimsenin bir cogu kişinin güveniyok