Aday Belli: Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayının Ne Zaman Açıklanacağını Söyledi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Aday Belli: Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayının Ne Zaman Açıklanacağını Söyledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı zamanı söyledi.

Siyaset 19 Mayıs 2022 14:34 0
Aday Belli: Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayının Ne Zaman Açıklanacağını Söyledi

Kılıçdaroğlu, Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayını ne zaman açıklayacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir açıklama yaptı. Cumhuriyet'ten Orhan Bursalı'ya konuk olan Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin konuları değerlendirdi ve 2023 yılında yapılacak seçimlerle ilgili son hazırlıklara ve Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin soruları yanıtladı. 

6'LI MASADA KONUŞULMADI

Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunun 6'lı masada görüşülmediğini , masada sadece Cumhurbaşkanı adayı olacak kişinin taşıması gereken özelliklerin belirlendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Hükümetin seçimi ilan etmesi lazım. Dolayısıyla ortak adayı şimdiden açıklamanın da anlamı yok" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞI GÖRÜŞÜLDÜ MÜ?

Son günlerde siyaset gündeminde adayın Kılıçdaroğlu olacağı konuşulurken Bursalı'nın "Sizin adaylığınız konusunda bir şüphe mi var?" şeklindeki sorusuna Kılıçdaroğlu, "Bu konu masada hiç görüşülmedi, sadece şu görüşüldü: Cumhurbaşkanlığı ile ilgili gazetecilerden çok soru geliyor, o zaman biz cumhurbaşkanı adayının niteliklerini belirleyen bir paragraf yazalım diye konuştuk ve bunu yazıp ilan ettik." cevabını verdi. 

"EKONOMİYİ İKİNCİ PLANA ATMAK İÇİN"

Aday tartışmalarının ekonomi gündemini ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı adaylığının çok fazla gündeme getirilmesi, aslında ekonomide yaşanan bunalımı toplumun gözünden kaçırma amacı taşıyor. Çünkü bu kadar ciddi konu varken, kim cumhurbaşkanı adayı olacak tartışmasını sürekli yaparsanız ve neden Cumhur İttifakı kendi adayını açıklamıyor diye sormazsanız, doğru olmaz. Ülkenin içinde bulunduğu feci tablo fazla tartışılsın istenmiyor. Bu nedenle adaylık tartıştırılıyor. Ayrıca konuyu, cumhurbaşkanı adayı kim olacak noktasına indirmeyi de doğru bulmuyorum, sorun o değil ki, tek adam rejiminin gitmesi temel sorun."

MİLLET İTTİFAKININ ADAYI KİM OLACAK? İŞTE AÇIKLANACAK TARİH

Kılıçdaroğlu, adayın ne zaman açıklanacağı konusunda , "Erdoğan ne zaman açıklarsa ve seçim kararını ne zaman alırsa biz de o zaman adayı açıklarız." ifadelerini kullandı.

DEMEK Kİ ADAY BELLİ

Bu açıklamaya bakacak olursak adayın belli olduğu sonucu çıkıyor.

KİM OLACAK?

Adayın Kılıçdaroğlu mu, MAnsur Yavaş mı , İmamoğlu mu , Akşener mi olacağı tartışmaları devam ediyor. Ümit Özdağ yaptığı açıklamada adaylarının Mansur Yavaş olacağını söyledi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç