Adanalılara kötü haber: Şırdan kıtlığı başlıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Adanalılara kötü haber: Şırdan kıtlığı başlıyor

Adanalıları üzen son dakika haberi geldi. Kentte kebaptan sonra en çok satan ürün olan şırdanda kıtlık kapıda.

Yaşam 14 Ocak 2023 13:19 0
Adanalılara kötü haber: Şırdan kıtlığı başlıyor

Adanalılara kötü haber: Şırdan kıtlığı başlıyor.

Adana'da kebaptan sonra en fazla tüketilen lezzetlerin başında gelen şırdanda kötü haber geldi. Gelen bilgilere göre stokların bitme noktasına geldiği ve yakında bir şırdan kıtlığı yaşanabileceği bildirildi. 

HER KOYUNDAN 1 TANE ÇIKIYOR

Midenin son bölümü olan Şırdandan her koyunda 1 adet var. Bu nedenle oldukça değerli olan şırdan için kentte günlük 2 bin 500 canlı hayvan kesiliyor. Kentte günlük tüketim ise 10 bin civarında. KAlan eksik ise civar illerden alınıyor.

Talebin fazla olması, tüketimin her geçen gün artması ve canlı hayvan kesiminin azalması ile birlikte Şırdan fiyatları 25 liradan 35 liraya kadar çıkmıştı. 

37 yıldır şırdan satışı yaparak geçimini sağlayan 58 yaşındaki Güven Özgülbaş konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Şırdan fiyatları aldı başını gidiyor. Her gün şırdan yiyen müşteri artık kalmadı. Şırdan biraz daha böyle giderse kuyumcu vitrinlerinde sergilenecek. Tedariğinde çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. Şu anda elimde 1 milyon lira olsa şırdan bulamam. Parayla da artık bulamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bir diğer açıklama ise Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur'dan geldi. Yağmur yaptığı açıklamada, "7 bin 500 küçükbaşın şırdanı ise başka illerden tedarik ediliyor. İlerleyen dönemlerde şırdan kıtlığı bekliyoruz. Şu anda şırdancılarda stok kalmadı. Hepsi bitti. Günlük olarak tüketiliyor. Artık şırdan Adanalıya yetmiyor. Fiyatları da arttı. 35 liraya satılıyor. Eğer stoklarda sıkıntılar yaşanmaya devam ederse fiyatı 50 liranın üzerinde olması bekleniyor" dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç