Adanalı esnaf: Bizim gençler iş beğenmiyor, Suriyeliler olmasa çalışacak eleman yok
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Adanalı esnaf: Bizim gençler iş beğenmiyor, Suriyeliler olmasa çalışacak eleman yok

Adana'da esnaflık yapan bir isim, iş beğenmeme sorunu olduğunu söyleyerek Suriyelilerin çalıştığını söyledi.

İş Dünyası 29 Mayıs 2024 2
Adanalı esnaf: Bizim gençler iş beğenmiyor, Suriyeliler olmasa çalışacak eleman yok

Suriyelileri tekstilde çalıştıran Adanalı esnaf: Bizimkiler iş beğenmiyor. Suriyeliler olmasa sektör durur.

Adana'da tekstil sektöründe faaliyet göstermekte olan bir işletmenin sahibi basın mensuplarına yaptığı açıklamada iş beğenmeyenlerden yakındı.

Suriyeli nüfusunun yoğunlukta olduğu Adana'da işletmesi olan söz konusu kişi, sektörde eleman bulma sıkıntısı çektiklerini söyleyerek, "Esnaflarımız kalifiye eleman bulmakta çok zorlanıyor. El becerisi ve bilgi birikimi gereken zanaatkarlar artık bulunmuyor. Bunun en önemli nedenlerinden birisi yetiştirecek çırak bulunmaması" ifadelerini kullandı.

Eleman eksikliğinin çok olduğunu söyleyerek açıklamasını sürdüren söz konusu isim, Suriyeliler olmasa çalıştıracak eleman bulamayacaklarını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Bana göre Türkiye’nin en büyük sorunlarından bir tanesi eleman eksikliği. Ne yazık ki vatandaşlarımız iş beğenmiyor. Bizler her türlü şartlarda ve işlerde çalıştık. Ancak gençlerimiz iş beğenmiyor ve kolay iş tercih ediyor.

Bu da tüm sektörleri etkiliyor. Bugün tekstil sektöründe Suriyeli vatandaşlarımız olmasa sektör durma noktasına gelir. 8 mağazası olan arkadaşım 4 mağazasını eleman sorunu nedeniyle kapattı. Bizler de personel sorununu çok ciddi şekilde yaşıyoruz"

Sizce Türkiye'de işsizlik sorunu mu var yoksa iş beğenmeme sorunu mu var? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

"GENÇLER KOLAY PARA KAZANMAK İSTİYOR"

Gençlerin kolay para kazanma peşinde olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren kişi, "Gençlerimiz kolay para kazanmaya yöneliyor. Sosyal medyadan para kazanma yöntemleri tercih edildiği için şu anda vasıflı personel bulamıyoruz" dedi.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
Askeri ücret vermek istemiyorlar sebebi budur.
Ziyaretçi 2 Ay Önce
İşçi hakları gozetilmiyor yani 8 saat parası verilip 12 saatten az çalıştırılıyor çoğunlukla verilen asgari ücret yaşam şartlarına yeterli değil işçi insan gibi değil köle misali her iş yaptirilmaya çalışılıyor. Sendikalı işçi istenmiyor vs.bir sürü sebep... Suriyeliler zaten ceplerine giren bir destek parası var Avrupa Birliği kaynaklı. Çalıştıklarına aldıkları ücret çoğunlukla asgari ücretten çok az onlar için bu miktarlar yeterli geliyor bır evde çok sayıda insan var ve hemen hepsine ödenen bir para var sağlık ve eğitim giderleri devlet tarafından karşılanıyor maddi açıdan sıkıntı çekmiyorlar sayıları çok fazla olduğu için sosyal açıdan da sıkıntı çekmiyorlar. Tek dertleri memlekete iyi kök salmak ki bunu da başardılar. Büyük bir olaya karışmazlar sa geri gonderilme korkuları da yok. Sayı fazla olunca aralarında Türk vatandaşı istemiyorlar ve huzursuz ediyorlar. Sayı fazla olunca türk gençleri de uzak durmak istiyorlar çünkü aşiret mantığı bir anda çok kişi bir araya gelip insanlara zarar bile veriyorlar dayak tehdit vs. Ayrıca işveren kesimi birçoğunu kaçak çalıştırıyor. Eee buda patronlara karlı geliyor sigorta yok ücret az adamın parası cebinde kalıyor ve çok kar ettiğini düşünüyor. Ne zaman bu mülteci grubu boğaza bıçak dayar o zaman biz yanlış yaptık derler. Hoş onda da vatanı terkeder giderler olan yine orta ve düşük sınıf halka olur. Ki bıçak dayama çoktan başladı bile... Allah yardımcımız olsun