Adana Ceyhan'da Yüksek Kalitede Petrol Bulundu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Adana Ceyhan'da Yüksek Kalitede Petrol Bulundu

Son dakika haberi: TPAO tarafından yapılan açıklamada Adana'da petrol bulunduğuna yer verildi.

Emtia 23 Haz 2022 16:33 1
Adana Ceyhan'da Yüksek Kalitede Petrol Bulundu

Bir ilde petrol bulduk.

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nden bir son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre Ceyhan'da Soysalı Mahallesi'nde TPAO bünyesine bağlı olan Çukurova 1 ve Çukurova 2 isimli araştırma sahasında 2 sene boynca devam eden çalışmalar sonunda petrol buldu.

Yapılan araştırma sonucunda bölgede yükske kalitede petrol bulunduğuna yer verildi. Yüksek kalitede petrol bulunmasının ardından bölgede başka kuyular da açıldı ve Mud-Pit adlı havuz da kuruldu.

YABANCI ŞİRKET PETROL YOK DEDİ

1960 yılında yabancı şirketlerin bölgeye geldiği ve sahada araştırma yaptığı , yaptıkları araştırma sonucunda burada petrol yok dediği ve kuyuların üzerini kapattığı öğrenildi. 

1998 senesinde meydana gelen Ceyhan Depremi'nden sonra bölgede yine saha çalışmaları yapıldı ve 1500 metre derinliğinde inildiği ve burada petrol olmadığı bildirildi. 

TPAO ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Bundan 2 sene önce ise TPAO bölgeye geldi ve aramalara başladı. Yapılan aramalar sonucu 1350 metre derinlikte petrol bulunduğu öğrenildi. Çukurova 1 adı verilen sahadan çıkarılan petrolün yüksek kalitede petrol olduğu öğrenildi.

Bölge vatandaşları yıllarca bölgede petrol var dediklerini söyledi. Vatandaşlardan biri , 1998 yılında bölgede mısır sulaması yaptığında kuyunun içinde siyah maddeye rastladığını söyledi. Bu siyah maddeyi laboratuvara götüren bu kişi, petrol olduğunun  tespit edildiğini ancak bölgede çalışmaların geç başladığını söyledi.

YAKIN ZAMANDA İLAN EDİLECEK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez bundan kısa süre önce basın mensuplarına "Adana'daki petrol keşfini yakında ilan edeceğiz" dedi.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ne yapacaz şimdi sevinemiyoruzki Türkiye'de üretilen yerli malları bile dışardan daha pahalı yada aynı fiyata kullanıyoruz petrolü sanmıyorum ucuz vereceklerini iktidarin değişme zamanı geldi bizi havada karada kucaklayan petrolü de kucaklar