Adalet Bakanlığı En Az Lise Mezunu 2 Bin İcra Katibi Alımı Beliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Adalet Bakanlığı En Az Lise Mezunu 2 Bin İcra Katibi Alımı Beliyor

Son dakika haberi: Adalet Bakanlığı bünyesine en az lise mezunlarından en az 2 bin icra katibi alımı bekleniyor.

Kariyer Kapısı 21 Kasım 2022 16:28 2
Adalet Bakanlığı En Az Lise Mezunu 2 Bin İcra Katibi Alımı Beliyor

En az lise mezunlarından en az 2 bin icra katibi alımı bekleniyor.

Son dönemlerde alım gücünün düşmesi ile birlikte vatandaşlar kredilere , kredi kartlarına akın etmeye başladı. Borçların birikmesi ve borçların ödenmemesi nedeniyle birçok kişi icralık oldu. İcralık olanların sayısında yaşanan yükselişle birlikte yeni icra dairelerinin açılması için çalışmalar başladı.

Sözcü'den Deniz Ayhan bugün kaleme aldığı yazısında CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur'un açıklamasını şu şekilde aktardı: “Nereden nereye… AKP üslubuyla söyleyeyim. Yaparsa AKP yapar. AKP yaparsa yoksulluk yapar, zam yapar, borçlu yapar, icralık yapar. 20 yıllık AKP iktidarının yarattığı yoksulluğa, işsizliğe, borç sarmalına icra daireleri yetmiyor, yenilerine ihtiyaç duyuluyor. AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılında 8 milyon icra dosyası vardı. Aradan 20 yıl geçti, bugün bu sayı da 24 milyona ulaştı. İcra dosyalarındaki artış oranı neredeyse yüzde 300"

Kadın Erkek adaylar bu sayfada toplanıyor >>> TIKLA TAKİP ET

YENİ İCRA KATİBİ ALIMI GELİYOR

Bu gelişme sonrası yeni icra dairesi açılacağı bildirilirken icra dairelerinin açılması ile birlikte buralara önemli sayıda icra katibi alınacak. Kademeli şekilde 2 bin icra katibi alımı bekleniyor. Söz konusu alıma başvuru yapacakların lise ya da üniversitede bilgisayar eğitimi görmüş , bilgisayar bölümlerinden ,adaletten mezun ya da MEB onaylı bilgisayar sertifikası olması gerekmektedir. KPSS 70 puan şartı ile yapılacak alımda ilanlar 2023 Şubat-Mart ayında gelecek. İlanlar gelince bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Nerden başvuru yapabilirz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Lisans başvuru 65 puan yapılmalı! İptal psikolojisi ile 2. Sınavda daha kötü yaparak kılpayı 69-68'lerde kalanlar var. Ki sınavın tekrar edilmesi bu insanların suçu değildi. Ki lisans kpss zorluğu ile ortaöğretim veya ön lisans kpss zorluğu nasıl bir tutulabilir? En azından 2022 puanlı alımlarda lisans tabanı 65 yapılmalı!