Adalet Bakanlığı CTE personel alımı sonuçları: Afyon, Dinar, Bolvadin Adliyesi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Adalet Bakanlığı CTE personel alımı sonuçları: Afyon, Dinar, Bolvadin Adliyesi

Afyon, Bolvadin, Dinar Adliyesi personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? Başvuru sonuçlarına nasıl bakılır?

Sınav 29 Mayıs 2023 22:46 0
Adalet Bakanlığı CTE personel alımı sonuçları: Afyon, Dinar, Bolvadin Adliyesi

Adalet Bakanlığı ve CTE personel alımı sonuçları: Afyon, Bolvadin, Dinar Adliyesi.

Adalet Bakanlığı ile CTE bünyesine KPSS puanı ile 22 bin 43 personel alımı yapıalcağı açıklandı. Yayınlanan personel alımına baktığımızda KPSS puanı ile yapılacak alımının başvuru sonuçlarının kısa sürede açıklanacağına yer verildi. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçlarına nasıl ulaşırım? CTe personel alımı mülakatları ne zaman yapılacak?

İnfaz koruma memuru (Gardiyan, İKM), zabıt katibi, icra katibi, güvenlik görevlisi, hizmetli, mübaşir gibi kadrolara alım yapılıyor.

MÜLAKATLAR

Katip alımında adaylar on parmak mülakatına alınacak. İKM alımında adaylar boy kilo aşamasına alınacak. Şoför alımında da adaylar uygulama sınavına alınacak. Uygulamayı geçen adaylar sözlü mülakata alınacak. Sözlü mülakat aşamasında adayların süreci şu şekilde işleyecek:

a) İlgilinin istihdam edileceği pozisyonun gerektirdiği mesleki bilgi (40 puan),

b) Atatürk ilkeleri ve inkılâp tarihi (20 puan),

c) Genel kültür (20 puan),

d) Bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği (20 puan) puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden yapılır.

1) Zabıt kâtibi ve mübaşir pozisyonlarına istihdam edilecekler için genel hukuk bilgisi ve kalem mevzuatına ilişkin konuların bir veya birkaçından soru sorulur.

2) Koruma ve güvenlik görevlisi, teknisyen, işaret dili tercümanı, şoför, aşçı ve hizmetli pozisyonlarına istihdam edilecekler için istihdam edilecekleri pozisyonun gerektirdiği teknik bilgiye ilişkin konuların bir veya birkaçından soru sorulur.

3) Şoför pozisyonuna istihdam edilecekler için bu tespit araç başında ve kullanma becerisi de ölçülmek suretiyle yapılacaktır.

SONUÇLAR

Afyon, Bolvadin, Dinar Adliyesi personel alımı sonuçlarının 1 Haziran'a kadar açıklanması bekleniyor. Sonuçlar Afyon için afyonkarahisar.adalet.gov.tr adresi üzerinden, Dinar Adliyesi için dinar.adalet.gov.tr adresi üzerinden, Bolvadin için ise bolvadin.adalet.gov.tr adresi üzerinden açıklanacak. Sonuçlar açıklanınca haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç