Adalet Bakanlığı 700 icra katibi alımı yapacak: İşte başvuru şartları maaşı 2023 Ne iş yapar?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Adalet Bakanlığı 700 icra katibi alımı yapacak: İşte başvuru şartları maaşı 2023 Ne iş yapar?

Adalet Bakanlığı icra katibi kadrosunda istihdam etmek üzere 700 personel alımı yapacak. İşte başvuru şartları.

Adalet Bakanlığı 700 icra katibi alımı yapacak: İşte başvuru şartları maaşı 2023 Ne iş yapar?

700 icra katibi alımı yapılacak. İşte başvuru şartları.

 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ dün yaptığı açıklamada icra müdürlükleri bünyesinde istihdam etmek üzere 700 kamu personeli alımı yapacaklarını söyledi. Hepsi icra katibi kadrolarına olması beklenen personel alımında başvurular kısa süre içinde başlayacak. Personel alımına ilişkin bilgiler finans7.com'da.

BEKİR BOZDAĞ'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ dün yaptığı açıklamada personel alımı ile ilgili "Adalet Bakanlığı olarak yakında personel alım ilanına çıkacağız. İnşallah Personel Genel Müdürlüğü bünyesinde 9 bin 229, Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 8 bin 376 İcra Dairesi Başkanlığı bünyemizde 700 olmak üzere toplam 18 bin 305 personel alımı için ilana çıkıyoruz. Yakında bunların mesleklerine göre dağılımı ve müracaat tarihleri, müracaat şartları Bakanlığımız tarafından ilan edilecektir. Şimdiden sınava gireceklere başarılar diliyorum. Her biri için hayırlı olmasını Cenabı Allah'tan temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

İCRA KATİBİ ALIMI ŞARTLARI

İcra katibi kadrosuna yapılacak personel alımında başvuru şartları şu şekilde olacak:

a) Türk vatandaşı olmak,

b) Merkezi sınavın (KPSS-2020) yapıldığı 2020 yılının Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01/01/1985 ve sonrası doğumlu olanlar),

c) Görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

d) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,

e) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflâs, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

f)  Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

g) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

h) En az lise veya dengi okul mezunu olup, örgün öğretim yoluyla verilen daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya başvuru tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurumu ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip bulunmak.

MAAŞI NE KADAR? NE İŞ YAPAR?

İcra katibi en düşük memur maaşı civarında, 12 bin lira civarında maaş alır ve icra dosyaları ile ilgili çalışmaları yürütür. İcra mahkemesi kararlarını yazar ve dosya evrak işlerini takip eder.

BAŞVURU

İcra katibi alımında başvurular önümüzdeki günlerde alınacak. Başvuru ekranı açıldığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
lise mezunu katıp başvurusu için kpss den en az kaç puan almak gerekiyor
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Evet gerçekten kpss kalksın artık
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Kpss kaldırın artık bıkmadıniz mi giren var girmeyen var ne boş işler bunlar