Adalet Bakanlığı Mübaşir, İcra Katibi, İKM Alımı Ne Zaman? İşte Başvuru Şartları...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Adalet Bakanlığı Mübaşir, İcra Katibi, İKM Alımı Ne Zaman? İşte Başvuru Şartları...

Adalet Bakanlığı tarafından İKM, icra katibi ve mübaşir alımı ilanı bekleniyor. Adalet Bakanlığı adliyeler ve CTE birimlerine hangi tarihte personel alımı yapacaklar? İşte detaylar...

Memur Alımı İlanları 15 Tem 2022 18:27 1
Adalet Bakanlığı  Mübaşir, İcra Katibi, İKM Alımı Ne Zaman? İşte Başvuru Şartları...

Adalet Bakanlığı tarafından İKM, icra katibi ve mübaşir alımı ilanı bekleniyor. Adalet Bakanlığı adliyeler ve CTE birimlerine hangi tarihte personel alımı yapacaklar? İşte detaylar...

Adalet Bakanlığı sene başında çeşitli kadrolara çok sayıda personel alımı yapmıştı. Peki bundan sonraki dönemlerde Adalet Bakanlığı hangi kadrolarda personel alımı yapacak ilanı ne zaman yayımlayacak?

ADALET BAKANLIĞI 2022 2023 MEMUR ALIM İLANI NE ZAMAN?

Adalet Bakanlığı 2022 yılı ilanlarına bakatığımızda 81 ile genelinde Sözleşmeli Zabıt Kâtibi, Mübaşir, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Teknisyen, İşaret Dili Tercümanı, Şoför, Aşçı ve Hizmetli kadrolarında alımlar yapıldığı görüldü.

En az lise mezunu olan, KPSS'den 70 puana sahip olan adaylar zabıt katibi, icra katibi, mübaşir ve infaz koruma memuru kadrolarına başvuruda bulunabiliyorlar. Önlisans ve lisans mezunu adaylar da bu kadrolar için başvuru yaparken mühendis tekniker tercüman gibi kadrolara alımlar öğrenim durumunda göre yapılıyor. 

Adalet Bakanlığı memur alım ilanlarında tüm kadrolar için geçerli olan ortak koşullar "Türk vatandaşı olmak, 35 yaşını bitirmemiş olmak, Koruma ve güvenlik görevlisi unvanı için 30 yaşını bitirmemiş olmak, Askerlikle ilgisi bulunmamak, 657 sayılı Kanunun 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak ve Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak." şeklinde sıralandı. 

Mübaşir kadrosu için; tek özel şart en az lise düzeyinden mezun olmak. 

Zabıt Katibi kadrosu için; en az lise mezunu olmak, bilgisayar dersi almış olmak yada MEB'den onaylı bilgisayar sertifikasına sahip olmak, uygulama sınavında 3 dakikada en az 90 kelime yazmak, 

Koruma Memuru kadrosu için; En az lise veya dengi okul mezunu olmak, 18 yaşını doldurmuş 30 yaşını bitirmemiş olmak, Erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm’den kısa boylu olmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

2023 İLANI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Adalet Bakanlığı yeni bir memur alımı ilanının yakın zamanda yayımlanması beklenmiyor. Ancak 2023 yılının ilk çeyreğinde Ocak Şubat ve Mart döneminde bakanlığın personel açığını hesaplaması ve ilanı yayımlaması bekleniyor.

Öte yandan Adalet Bakanlığı bünyesine en az ortaöğretim mezunu adaylar arasından infaz koruma memuru, güvenlik görevlisi ve hizmetli alımı yapılacak. Başvurular 18 Temmuz itibariyle başlıyor.

Adalet Bakanlığı mübaşir, ikm ve icra katibi alım ilanı geldiğinde bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin;

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
2022 alım sonucu açıklanmadı ki 2023 gelsin. 2 aydır sonuç bekliyoruz açıklanır inşallah yakın zamanda