Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 8. Yargı Paketinde son durumu açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 8. Yargı Paketinde son durumu açıkladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 8. Yargı Paketi hakkında son dakika açıklamasında bulundu. İşte yeni yargı paketinde son durum.

Haberler 18 Ocak 2024 0
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 8. Yargı Paketinde son durumu açıkladı

8. yargı paketi hakkında son dakika açıklaması geldi: Ne zaman meclise geliyor?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı son dakika açıklamasında 8. yargı paketinde son durumu değerlendirdi. Aday Tanıtım toplantısı öncesi basın mensupları ile bir araya gelen Yılmaz Tunç, NTV canlı yayınında 8. Yargı Paketi hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı. Peki 8. yargı paketinde neler olack? Yeni yargı paketi ne zaman gelecek? Mahkumlara genel af olacak mı? İşte gelen yeni açıklama.

Deprem ile ilgili açıklama yapan Bakan Tunç, "Adalet Bakanlığı'nın 15 ağır hasarlı adliyeleri var. Proje çalışmaları devam ediyor. Tüm bunları kontrol ediliyor. Özellikle deprem bölgesindewki yargı hizmetlerinin de devam etmesini sağlıyoruz. Meclisten birçok kanun geçirdik. Özellikle deprem bölgesine has kanunlar çıkardık. Şehirlerimizin deprem riski olan illerin imar planları, gerekse imar planına uygun yapıların üzerinde hassasiyetle duracağız" dedi.

8. YARGI PAKETİNDE SON DURUM

Bakan Tunç, 8. Yargı Paketi hakkında, "Yeni Yargı Paketi merak ediliyor. Tamam mı? Ne zaman meclise sunulacak?" sorusuna Bakan Tunç şu şekilde cevap verdi:

"8. Yargı Paketinde arkadaşlarımız çalışmada sona geldi. Bizim tabi Yargı Reformu Strateji Belgemiz vardı. 27. yasama dönemi 2023 sonuna kadar geçerli olan. Oradaki hedefleri gerçekleştirdik. Bu döneme kadar 7 yargı paketi çıkardık. 8'incisi seçimler nedeniyle kalmıştı. Şimdi 8'incisini de bu dönemde tamamlıyoruz. Henüz taslak meclise gelmedi. Düzenleme meclise geldiğinde detayları açıklanacak.

Özellikle cezasızlık algısını ortadan kaldıracak düzenleme yer alacak. 2 yıl ceza alan bir kişi koşullu salıverilmesi 1 yıl, 1 yıl denetimli serbestlikti çıkıyordu. Burada ceza ile orantılı olarak bir ceza getiriyoruz. Cezasızlığı ortadan kaldıracak yeni bir düzenleme geliyor. Bir oran gelecek. Bazıları 7 gün bazıları bir hafta 10 gün. Bu soruları da ortadan kaldıracak, hak kayıplarını ortadan kaldıracak düzenleme gelecek. Temyiz süresinin hepsi 2 hafta olacak.

Yine Hükmün Açıklanmasının Geriye Bırakılmasına itiraz yolu yoktu. Buna itirazı da getireceğiz. AYM tarafından iptal edilen hükümler var. Bunlarla ilgili uyum düzenlemesi olacak. 67. maddeden oluşuyor. Taslak meclise geldiğinde ayrıntılı şekilde hepsini program yapı vatandaşlarımıza açıklarız"

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç