Acme Holding, Armis Halı'yı Halka Arz Edecek (Arz, Talep Toplama Ne Zaman?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Acme Holding, Armis Halı'yı Halka Arz Edecek (Arz, Talep Toplama Ne Zaman?)

Acme Holding bünyesinde bulunan Armis Halı'nın halka arz edileceği açıklandı.

Borsa 22 Eylül 2022 09:01 0
Acme Holding, Armis Halı'yı Halka Arz Edecek (Arz, Talep Toplama Ne Zaman?)

Armis Yatak ve Artemis Halı gibi markaları bünyesinde bulunduran Acme Holding, Artemis Halı'yı halka arz edecek.

Geçtiğimiz aylarda art arda birçok şirket halka arz kararı almıştı. Ancak Eylül ayında henüz bir halka arz işlemi gerçekleşmedi. Her hafta yayınlanan SPK bülteninde bu konuda bir açıklama yapılmadı. 

Acme Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Batallı yaptığı son dakika açıklamasında Artemis Halı adlı şirketin halka arz edileceğini söyledi.Batallıyaptığıaçıklamada, “Artemis Halı olarak Ar-Ge çalışmalarına yıllık ciromuzun yüzde 7’sini ayırıyoruz” dedi.

Batallı yaptığı açıklamasının devamında Gaziantep'in hem Türkiye hem de dünyanın en önemli halı üretim merkezlerinin başında geldiğini söyledi ve bu halka arz iel Gaziantep'de halı sektöründeki ikinci halka arz işleminin olacağını söyledi. Batallı açıklamasında, halka arzın para elde etmek , kaynak elde etmek için değil kurumsallaşıp ileriy eyönelik adımlar atılması, Ar Ge yatırımlarının artırılması için yapılacağını söyledi ve  “Bu konudaki bir diğer amacımız ise buradan elde edilecek kaynağı yurt dışı yatırımlarımızda kullanmak. Bu sayede üretim rakamlarımızı artırarak ihracat ağımızı çok daha geniş bir seviyeye taşımayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Senenin şimdiye kadar olan kısmında yaptıkları yatırımlarla 100 noktada daha Armis ürünlerinin olduğunu söyleyerek  sözlerini sürdüren Batallı, “Hali hazırda 76 adet Armis Yatak showroom şubemiz bulunuyor. Bu noktalar Armis tabelası altında faaliyet gösteren ve içinde sadece Armis ürünlerinin satıldığı münhasır mağazalardan oluşuyor. Bu sayıyı yılsonuna kadar 150’ye ulaştırmayı hedefliyoruz. Armis showroomlarımızın yanı sıra 500’e yakın corner satış noktamız var. Bu noktaların sayısını da yılsonuna kadar 750 seviyelerine çıkarmayı hedefliyoruz. 2022 yılsonuna kadar 81 ilde olmayı ve sadece İstanbul’da 60 yeni mağaza açmayı hedefliyoruz” dedi.

Halka arz için başvuru olacağı bildirilirken SPK'nın bunu karara bağlaması sonrası talep toplama ve borsada işlem süreci başlayacak. Süreç hakkında haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç