Açık lise sınavlarında kopya skandalı: 60 bin AÖL öğrencisinin sınavı iptal edildi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Açık lise sınavlarında kopya skandalı: 60 bin AÖL öğrencisinin sınavı iptal edildi

Son dakika haberi: Online yapılan açık lise sınavında kopya çektiği tespit edilen 60 bin öğrencinin sınavı iptal edildi.

AÖF Haberleri 16 Ara 2022 10:10 2
Açık lise sınavlarında kopya skandalı: 60 bin AÖL öğrencisinin sınavı iptal edildi

Son dakika haberi: 60 bin kişinin açık lise sınavları iptal edildi.

Açık lise sınavları geçen gün başladı. 9 Aralık'ta başlayan açık lise sınavlarına kısa sürede yüz binden fazla kişi katılırken birçok öğrenci, 20 Aralık'a kadar sınavlara katılma planı yapıyor. Sınavlara katılan adaylar arasında ise birçok kişinin kopya çekitği tespit edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen son dakika bilgisine göre , online olarak yapılan açık lise sınavlarında kopya çektikleri belirtilen 60 bin öğrencinin sınavının Gözlemciler Komisyonu tarafından iptal edildiğine yer verildi.

11 gün boyunca açık olacak sınav ekranında adaylar hem bilgisayar hem telefondan girebiliyor. Bu aşamada sınavlara giren öğrencilerin ekran görüntüsü aldıkları, soruların fotoğrafını çektikleri ve bunu paylaştıkları ortaya çıktı. Bunun üzerine inceleme başlatıldı.

Başlatılan inceleme kapsamında sınava giren öğrenciler üzreinde inceleme yapıldı ve sınav hareketleri ile verileri üzerinde kopya çektikleri tespit edilen 60 bin öğrencinin sınavları iptal edildi. Sizin sınavınız iptal edildi mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

SINAVI İPTAL EDİLEN NE YAPACAK?

Sınavı, Milli Eğitim Bakanlığı Gözlemciler Komisyonu tarafından ipta ledilen öğrenciler, 2 sene boyunca merkez isistem sınavlarıan giremeyecek. Sınavlara yalnızca öğrenim çağı dışında olanlar girebilecek.

NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

Sınavınızın iptal edilip edilmediğini aol.meb.gov.tr öğrenci girişi kısmından sınav bilgilerim kısmından öğrenebilirsiniz.

Kadın erkek sınava giren öğrencilerle bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara
Kaynak: Ntv

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Adam gibi çalışın böyle fırsat bidaha gelmez suistimal edenin sonu hüsrandır
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ne oluyor bu ülkeye sınavları dahi sorunsuz yapamaz olduk. Sınav günü kapının önünde 3 5 tane polis dikip son 20 dk yetisemeyenleri sınava almamakla güvenlik oluşmuyor. Ben de atanamayan 4 yillik üniversite mezunu olarak bence kpss iptal olmalı. Branş bazında sınavlar olmalıdır.