Açık Cezaevi İznindeki Mahkumlar İçin Yeni Çalışma
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Açık Cezaevi İznindeki Mahkumlar İçin Yeni Çalışma

Açık cezaevinde olan mahkumlar için yeni düzenleme masaya geldi. İşte gelen son dakika açıklaması ve çalışma.

Son Dakika 23 Kasım 2022 15:01 0
Açık Cezaevi İznindeki Mahkumlar İçin Yeni Çalışma

Açık cezaevindeki mahkumlara ilişkin yeni düzenleme yolda.

Açık cezaevlerinin pandemi sonrası kapatılması ile birlikte izinde olan 100 binden fazla ahkum, hükümetten bu konuda gelecek düzenlemeyi bekliyordu. Konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen bilgilere göre Gazeteci Yasemin Güneri, son çalışmalar ve kulis bilgilerini şu şekilde aktardı:

120 bin kişiye af geliyor diyerek açıklamasına başlayan Güneri, üç seneden fazla zamandır açık cezaevinde kalan mahkumlar için bir infaz iyileştirmesi yapılmasını masaya yatırdı. 

120 bin mahkum Covid izninde. Covid izninde iken bir suça karışan mahkumlar, yeniden kapalı cezaevine gönderiliyor. İzinde olan 120 bin mahkum ise 3 yıldır herhangi bir suça karışmadan topluma kazandırıldı. Bu nedenle mahkumlar , açık cezaevi izninde olanların kalan cezalarını , izin süresi Temmuz 2023'te bitince cezaevinde çekmek istemiyor.

Edinilen bilgilere göre bu mahkumlar için bir defaya mahsus bir düzenleme yapılmasının gündemde olduğunu söyleyen Güneri, suça karışmamış mahkumlar için bir irileştirme yapılacağını söyledi.

Açık cezaevi izninde olan ve bu süreçte iş kuran , iş bularak çalışan, aile kuran, çoluk çocuğu ile hayatını , düzenini kuran mahkumlar , bir düzen oluşturdukları ve çalıştıkları için yeniden cezaevlerine gitmek istemiyor. Öte yandan düzenini kuran birçok mahkumun da geri çağrılması durumunda teslim olamayabileceği beklentilerinin de düzenlemeye iten bir diğer sebep olduğu belirtiliyor.

Kapalıda kalan mahkumların yakınları ise kapalı cezaevlerindeki mahkumlara da düzenleme gelmesini bekliyor.

Düzenleme meclis gündemine gelince haberdar olmak için uygulamamızı indirin.

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç