Açık Cezaevi İzinlerinin Uzatılmasında Umutlandıran Haber: Erdoğan ile Görüşecekler
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Açık Cezaevi İzinlerinin Uzatılmasında Umutlandıran Haber: Erdoğan ile Görüşecekler

On binlerce mahkum ile mahkum yakınını sevindiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada izinlerin uzatılması için Cumhurbaşkanı ile bir görüşme yapılacağına yer verildi.

Siyaset 15 Mayıs 2022 08:41 11
Açık Cezaevi İzinlerinin Uzatılmasında Umutlandıran Haber: Erdoğan ile Görüşecekler

Son dakika haberi: 2 senedir dışarıda olan mahkumlarla ilgili dikkat çeken bir adım geldi.

Pandemeinin 2020 yılında başlaması ile birlikte açık cezaevlerinde bulunan mahkumlar izne gönderildi. İzne gönderilen mahkumlar 2 senedir dışarda. Bir iş bulan, evlenen mahkumlar için kötü haber geçen gün geldi ve izinlerin bir daha uzatılmayacağına yer verildi. 

31 Mayıs tarihinden sonra mahkumların çağrılacağı ve kalan cezalarını yatmaları için açık cezaevlerine geleceklerine yer verildi. Bu açıklama on binlerce mahkum ile mahkum yakınını üzerken sevindiren bir son dakika haberi geldi. Gelen son dakika bilgisine göre izinlerin yeniden uzatılması gündeme geldi. AK Parti Grup Yönetim Kurulu tarafından yapılan son toplantıda coronavirüs izinlerinin yeniden uzatılması için değerlendirmeler yapıldı. 

Grup ynetim kurulunda bulunan bazı isimler, 2  senedir izinde, dışarıda olan mahkumlarla ilgili, "2 yıldır dışarıda olanlar, yeni bir hayata başladı. İşe başladılar veya iş kurdular. Bunları yeniden cezaevine göndermek doğru olmaz. Cezaevleri zaten kapasitelerini aştı. İzinlerin uzatılması daha doğru olur" ifadelerini kullandı ve izinlerin uzatılmasını istedi. 

Yapılan toplantıda AK Partili grup yöneticileri, kabineden çıkan sonuçta, izinlerin bitmesinin ağırlıklı görüş olduğunu söyledi. Ancak bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme yapılacağı bildirildi. 

Pandemi izinlerinin yeniden uzatılması kapsamında Adalet Bakanlığı ile temasa geçilecek. Eğer bu görüşmeler sonuç verir ve pandemi izinleri yeniden uzatılırsa , pandemi nedeniyle açık cezaevinden izinli çıkan mahkumlar dışarıda kalmaya devam edecek.

Önümüzdeki hafta yapılacak görüşmeden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme yapılması ve bu konuda karar verilmesi bekleniyor. Sizce izinler uzatılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Toplantının sonucu geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (11)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Uzatilsin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Uzatılsin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Uzatılsin insanlar iş kurdu düzen kurdu
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
mahkum yakını değilim ama mantıken bu süreçte suç işleyen zaten tekrar hapsi boyladı. işlemeyen kişilerde belli ki önemli ölçüde ıslah olmuş suç işlememiş 2 yıldır. Bu insanları yeniden almak cezaevlerinin varlığı ile çelişki olur sanki. Duyuyoruz 10 12 kişilik yerde 20 kişi yatanlar yerlere yatak serip veya vardiyalı yatanlar oluyormuş ne olursa olsun insan hakkına da ters bir durum tamam ceza verilir ve çekilir özellikle riskli bir dönemde insanları üst üste yatırmak çok saçma ve insancıl değil kamp değil sonucta bunları da yemın ederım hükümeti destekleyen biri olarak diyorum
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Uzatılsın hatta ceza indirimi verilsin affet türkiyem