AB'den Asgari Ücret ve Taşeron İşçi Konusunda Yeni Kurallar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AB'den Asgari Ücret ve Taşeron İşçi Konusunda Yeni Kurallar

Avrupa ülkelerinde asgari ücret ve taşeron işçiler için yeni bir karar alındı. İşte o kaarar.

Çalışma Hayatı 20 Eylül 2022 11:57 0
AB'den Asgari Ücret ve Taşeron İşçi Konusunda Yeni Kurallar

Avrupa ülkeleri asgari ücret ve taşeron konusunda düzenleme getiriyor.

Avrupa Parlamentosu Avrupa Birliği ülkelerinde asgari ücrete düzenleme geliyor. Gelen son dakika bilgilerine göre asgari ücretin düzgün bir yaşam standardı sağlanacağına yer verildi. Bunu öngören yasal düzenleme büyük bir çoğunluğun EVET oyu ile geçti.

AP Genel Kurulu Strazburg'da bir araya geldi ve asgari ücret ile ilgili oylama yapıldı. Yapılan oylama sonucu yeni toplu iş sözleşmesini yaygınlaştırılması ve asgari ücretin artırılmasını amaçlayan yasa 505 EVET ve 92 HAYIR oyu ile geçti. Oylamada 44 çekimser oy geldi.

Söz konusu düzenlemeye göre asgari ücreti belirleme yetkisi ülkelere verilmeye devam edilecek. Üye ülkeler asgari ücreti belirlemek için ulusal geçim maliyetini ve daha geniş ücret düzeylerini hesaba katacak ve uygulanan asgari ücretlerin işçilerin insani şartlarda yaşamasına yeterli olması sağlanacak.

Rakamlar toplu pazarlık yolu ile tespit edilecek. Bu şekilde belirlenmesi için teşvikler olacak.

TAŞERONA DÜZENLEME GELİYOR

Avrupa Birliği ülkeleri , kötüye kullanılan taşeron işçilik, serbest meslek ve kayıt dışı fazla mesai gibi faaliyetleri de sıkı şekilde kontrol edecek ve bunlara karşı yaptırım uygulamasına gelecek.

Ücretlerin toplu sözleşme ile belirlendiği ülkelerde bu düzenlemeler muaf olacak.

ASGARİ ÜCRET 2022 ARALIK AYINDA ZAMLANACAK

Aralık 2022'de asgari ücret tespit komisyonu toplanacak ve 2023 yılı asgari ücretini belirleyecek. Açıklama son hafta gelecek.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç