ABD'de Lotodan Bir Kişiye 1.337 Milyar Dolar Para Çıktı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ABD'de Lotodan Bir Kişiye 1.337 Milyar Dolar Para Çıktı

Amerika'da şimdiye kadar sayısal lotoda çıkan en büyük 3'üncü ikramiye bir kişiye çıktı.

Dünya 31 Tem 2022 14:44 0
ABD'de Lotodan Bir Kişiye 1.337 Milyar Dolar Para Çıktı

Amerika'da Sayısal Loto'dan rekor para kazandı.

Amerika Birleşik Devletleri'nden son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre ABD'de bir kişi, ülke tarihinin en yüksek piyango ödüllerindne birini kaznadı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada talihlinin 1.337 milyar dolar para kazandığı öğrenildi. 

Chicago yakınlarıonda bulunan bir benzin istasyonunda satılan bileti alan bu kişinin aldığı bilete büyük para çıktı. Mega Milyonlar adlı çekilişe bu biletle katılan kişi, Amerika'da bugüne kadar dağıtılan en büyük üçüncü piyango ödülünün sahibi oldu. 

Açıklanan verilere göre söz konusu oyunda büyük ikramiyeyi tek başına kazanma şansı 303 milyonda bir Ohio Piyango Daiesi Başkanı Pat McDonald, büyük ikramiyenin çıktığı kişi ile tanışmak için çok sabırsızlandığını söyledi. 

BÜYÜK VERGİ KESİNTİSİ VAR

1.337 milyar dolarlık büyük ikramiyeyi kazanan kişinin adı ve nereli olduğu hala açıklanmadı. Talihli henüz ortaya çıkmadı. Eğer bu kişi parasını tek seferde alırsa büyük bir kısmı vergiye gidecek ve eline 780 milyon dolar para alacak. 

Ödülün bir kısmı her halükarda vergilere gidiyor. Eğer talihli parasını azar azar kademeli şekilde çekmek isterse bu paradan vergi kesintisi daha az oluyor. 

Şimdiye kadar Amerika'da sayısal lotoda en fazla kazanılan para 2018 yılında çıkmış ve 1.5 milyar dolarlık ikramiyeyi bir kişi kazanmıştı.

1 milyar 337 milyon dolarlık paranın TL karşılığı 24 milyar liraya denk geliyor.

Vregi kesintisi sonrası talihli, TL karşılığı ile 14 milyona yakın para alacak. Yani 10 milyon lira kesinti olacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç