ABD'de Enflasyon Beklentiyi Aştı! Dolar ve Gram Altın'da Son Durum...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ABD'de Enflasyon Beklentiyi Aştı! Dolar ve Gram Altın'da Son Durum...

Amerika Birleşik Devletleri'nde Ağustos ayı enflasyon değerleri açıklandı. Peki dolar/TL ne kadar oldu? Altının gram fiyatı ne kadar oldu?

Ekonomi 13 Eylül 2022 16:57 0
ABD'de Enflasyon Beklentiyi Aştı! Dolar ve Gram Altın'da Son Durum...

Son dakika haberi... Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verisi açıklandı.ABD enflasyon verileri beklentiyi aştı. Peki dolar/TL ne kadar oldu? Altının gram fiyatı ne kadar oldu? İşte detaylar...

ABD’de enflasyon Ağustos’ta aylık %0,1 yıllık %8,3 olarak belirlendi. Piyasalar tarafından takip edilen veriler için Temmuz'daki yıllık yüzde 8,5 oranından Ağustos'ta yüzde 8,1'e düşmesi beklenmekteydi.  Enflasyondaki artış oranı aylık bazda yüzde 0,1 oldu. 

Gıda ve enerji bileşenleri hariç tutulduğunda, ABD enflasyonu Temmuz ayındaki yüzde 0,3'lük artışın ardından Ağustos'ta yüzde 0,6 arttı. Yıllık çekirdek TÜFE, Temmuz ayında yüzde 5,9 yükseldikten sonra Ağustos ayında yüzde 6,3 oldu.

GRAM ALTIN VE ONS ALTIN FİYATLARI

Altın fiyatları bugün çok hareketli bir grafik sergilemese de enflasyonun zirveden geri çekilmesiyle son getirilerini korudu. Ons altın sabah ilk saatlerde 1738 dolara kadar yükseldi. Gram altın ise 1000 liranın üzerindeki seyrini sürdürerek bu sabah 1010 lira seviyelerinde hareket etti.

Altının ons fiyatı doların değer kazanması ile yüzde 1’den fazla kayıp yaşayarak 1708 dolara geriledi. Gram altın ise 999 liraya düştü.

DOLAR/TL NE KADAR OLDU?

Bir süredir 18,24 aralığında işlem gören kur açıklanan veri sonrasında 18,25 seviyesine kadar yükseldi. Euro/TL de 18,57 seviyesinden 18,33 seviyesine kadar düştü.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç