ABD'de Çalışma ve Oturma İzni: İşte Green Card DV 2024 Başvuru Tarihi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ABD'de Çalışma ve Oturma İzni: İşte Green Card DV 2024 Başvuru Tarihi

Amerika'da çalışmak isteyenler için 2023 Green Card sonuçları açıklandı. sırada 2024 Green Card başvurusu var.

Dünya 8 Mayıs 2022 19:51 0
ABD'de Çalışma ve Oturma İzni: İşte Green Card DV 2024 Başvuru Tarihi

Amerika'ya gitmek isteyenler: Green Card yeni başvuru tarihi.

Amerika'ya gitmek isteyen vatandaşları ilgilendiren açıklama geldi. Yapılan açıklamada 2023 yılında ABD'ye gidecekler için Green Vard başvuru sonuçlarının belli olduğuna yer verildi. Bu açıklamadan sonra yeni dönem Green Vard başvuru tarihleri araştırılmaya başlandı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda Yeni Dönem Green Card başvurusu hakkında detaylı bilgiye bu haberimizde yer verdik.

Vikipedia 'da yayımlanan tanımı ile Green Card, diğer adı ile Yeşil Kart şu şekilde: "Daimî İkametgâh Kartı, Birleşik Devletler Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası uyarınca Amerika Birleşik Devletleri'nde kalıcı ikamet ve çalışma hakkını sağlayan ve bu hakkın verildiğine delil olması için verilen bir belgedir." 

BAŞVURU ŞARTLARI

Green Card başvurusu yapmak isteyenlerin aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

  • DV programına katılım için başvuruya uygun ülkelerden birinin yerlisi olmalısınız. Türkiye başvuruya uygun ülkeler arasındadır.
  • Her başvuru sahibi, programın gerekliliği olan eğitim ve/veya meslek koşullarının aşağıdaki şekilde yerine getirmelidir:
  • En az lise veya dengi bir eğitim görmüş olmak, ki bu koşul 12 yıllık resmi ilk, orta ve lise eğitiminin başarılı bir şekilde tamamlamış olmayı gerektirir; ya da Son 5 (beş) yıl içinde en az (2) iki yıllık bir eğitim, deneyim veya uzmanlık gerektiren bir işte 2 (iki) yıllık bir iş deneyimine sahip olmak. Dışişleri Bakanlığı iş deneyiminin yeterliğini belirlemek için Birleşik Devletler Çalışma Bakanlığı’nın O*Net Online (https://www.onetonline.org) veri tabanını kullanacaktır.

YILDA KAÇ DEFA ÇEKİLİŞ YAPILIYOR?

Green Card başvurusu yılda 1 defa yapılır. Yapılan çekiliş ile önümüzdeki sene ABD'ye gitmeye hak kazananlar, ABD'ye gitmeye hak kazananlar belli olacak. 

BAŞVURU TARİHİ

Her sene Green Card başvurusu internet üzerinden alınıyor. İnternet üzerinden şahıslar kendileri başvuru yaptığı gibi bir aracı kuruma da talimat vererek her sene kurum tarafından başvurusunun yapılmasını sağlayabilir. Başvurular her sene Eylül ayında yapılıyor. Bu sene de 2024 yılında Green Card almaya hak kazanacak adaylar belirlenecek. Green Card başvurusu başladığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç