ABD'de Benzin Fiyatına Büyük Zam: 1 Galon Kaç Dolar?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ABD'de Benzin Fiyatına Büyük Zam: 1 Galon Kaç Dolar?

Amerika Birleşik Devletleri'nde benzin fiyatına son bir senede yüzde 53 zam geldi. Benzin fiyatı rekor kırdı.

Emtia 1 Haz 2022 20:03 0
ABD'de Benzin Fiyatına Büyük Zam: 1 Galon Kaç Dolar?

Amerika'da akaryakıt fiyatlarına rekor zam geldi.

Amerika'da bilindiği üzere benzin  galon üzerinden satılıyor. Gelen son rakamlara göre akaryakıt fiyatlarına yüzde 53 oranında bir zam geldiği görülürken 1 galonun 4.67 dolar seviyesinden satıldığı görüldü. 

Amerikan Otomobil Birliği tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, ülkede benzin fiyatlarının ortalama olarak geçen seneye göre yüzde 53 oranında arttığını bildirdi. Benzinin fiyatının aylık bazda yüzde 11.5 seviyesinde arttığı bildirilirken benzinde haftalık artış yüzde 2 seviyesine kadar çıktı. 

REKOR GELDİ

Benzinin fiyatı Amerika'da galon başına belirlenmektedir. 1 galon fiyatı 4.67 dolar seviyesi ile tüm zamanların en yüksek seviyesine kadar tırmandı. Her bölgede farklılık gösteren benzin fiyatları Kaliforniya eyaletinde 6.19 dolara kadar çıktı. 

NEDENLERİ

PAndemi ile birlikte başlayan yükseliş , Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasından sonra daha da arttı. Savaş nedeniyle gelen yaptırımlar brent petrol varil fiyatını 120 dolara kadar çıkardı. 

Nisan ayında enflasyon Amerika'da 8,3, Mart ayında ise yüzde 8.5 geldi ve son 41 yılın rekorunu kırdı.

1 GALON KAÇ LİTRE?

1 Galon 3,78541178 litredir. Son zamla birlikte 1 litre benzin Amerika'da 20,28 TL. Yani 1.23 dolar seviyesinde.

TÜRKİYE'DE BİR ZAM DAHA GELDİ

Yapılan son dakika açıklamasında benzine bugünden itibaren 1.22 TL, motorine ise 1.49 TL zam geleceği görüldü. Zam yarından itibaren geçerli olacak. Son günlerde gelen zamlarla mazot 25'i, benzin 26 lirayı geride bıraktı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç