ABD'de 1 Ayda 455 Bin Kişi İşe Yerleşti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ABD'de 1 Ayda 455 Bin Kişi İşe Yerleşti

Son dakika haberi: Amerika Birleşik Devletleri'nde son işsizlik verileri açıklandı ve işsizlik 455 bin azaldı.

Dünya 30 Mart 2022 15:52 0
ABD'de 1 Ayda 455 Bin Kişi İşe Yerleşti

Amerika'da istihdam piyasası verileri açıklandı. Yapılan son dakika açıklamasında güçlü seyrin korunduğuna yer verilirken özel sektör istihdamının Mart ayında 455 bin civarında artış gösterdiğine yer verildi.


Bloomberg tarafından yayımlanan ankete katılan ekonomistler tarafından yapılan tahmin 450 bindi. Gelen veriler de bu tahminin aşıldığını gösteriyor. Önceki ayın verisi 475 binden 486 bine revize edilmişti. Küçük ölçekte olan işletmelerin 90 bin civarında, orta ölçekli işletmelerin ise 188 bin, büyük ölçekli işletmelerin ise 177 bin kişiyi işe aldığı aktarıldı.


Konu ile ilgili bir açıklama yapan ADP Kıdemli Ekonomisti Nela Richardson pandemi nedeniyle yaşanan kayıpların hızla telafi edilmeye başlandığına yer verildi. Açıklamada, "Özellikle de pandemideki kayıplarını telafi etmek isteyen hizmet sektöründeki işletmeler işe alımları sürdürüyor" dedi.


ABD'de Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisinin de 490 bin artması, işsizlik oranını yüzde 3.7 seviyesine gerilemesi bekleniyor.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç